Военният експерт Шуригин каза, че Русия достига максималния мащаб на

...
Военният експерт Шуригин каза, че Русия достига максималния мащаб на
Коментари Харесай

Полша няма да навлезе в Русия, но ще трябва да се отворят два фронта: Как ще се развие специалната операция през 2023 г.

Военният специалист Шуригин сподели, че Русия доближава оптималния мащаб на спецоперацията

В ефира на Радио Комсомолская истина водещите Игор Вител и Иван Панкин разискаха по какъв начин ще се развие специфичната военна интервенция през 2023 година с известния боен специалист Владислав Шуригин.

- След новогодишните празници може ли да настъпи поврат в СВО?

- Ситуацията по-скоро доближи платото. Е, или по този начин: доближаваме оптималния мащаб на спецоперацията.

- А за Киев?

- Същото се оказва и за Украйна. Всичко, което може да бъде забъркано, към този момент е забъркано от тяхна страна. Западни танкове към момента няма, само че месец-два - и те ще се появят. Ние също по този начин бързо разширяваме нашите благоприятни условия. Много неща ще се дефинират по време на зимната акция през идващия месец и половина.

- Много - какво значи това?

- Поне по-нататъшния ход на спора за идващите пет-шест месеца.

- Възможен ли е спор с Полша?

- Полша има интерес да получи допустимо най-вече пари от този спор. Но Варшава, навлизайки в спора на равнището на своите „ доброволци “, „ отпускари “, които седят там в полски танкове, схваща какъв брой е значимо да се избере вярната точка за интервенция.

- А в случай че се намеси неправилно?

- Това може да свърши доста зле. По-скоро през първата половина на идната военна акция ще продължи безмълвното присъединяване на Полша в този спор. Ще има повече наемници, ЧВК, инструктори, хора без документи. Но по този начин просто Полша непосредствено да влезе във война с Русия с нейните бригади – това, най-малко към този момент няма по какъв начин да се случи.

- Може ли Русия да смята за задоволително съображение масираните доставки на наемници и оръжия от една от страните от НАТО?

Точно в този момент това не ни би трябвало. Трябва да се оправим с Украйна на украинска територия. Разбираме плюсовете и минусите на обстоятелството, че страните от НАТО не се включват публично в спора. Помощта им за Украйна не е безкрайна. Тази помощ не оказва помощ на Украйна да приключи спора.

- А защо оказва помощ?

- Тя единствено поддържа бойните си качества. От друга страна, ние сме удовлетворени, че не отваряме още няколко фронта. Защото тогава ще би трябвало да оказваме помощ и в отбраната на Беларус. Това ще бъде проблем за нас.

- Украинска ракета падна в Беларус. Ще се включи ли Минск по-активно в този спор през 2023 година?

- Едва ли. Беларус психически не е подготвена да влезе в този спор. Не мисля, че ще го направи. За нас Беларус в настоящето й положение е по-важна като място, където можем да разположим нашите групи. Където можем да вършим поръчки в предприятията, употребявайки неговата промишленост. Разбира се, да се употребява Беларус и като един тип точка, през която имаме достъп до доста неща, за които сме под наказания. В случая това е доста по-важно в този момент за нас.

- Сега няма ли директна опасност за Беларус?

- Не. За нас той е по-голям като гръб, регион за концентриране и логистична поддръжка. От нейната територия можем да стартираме военни дейности. Даже ще е разумно, изключително в случай че настъпим към Западна Украйна и я отрежем, прекъснем всички връзки.

- Да се пренесем до декември 2023 година Как го виждате?

- Оптимистичната прогноза е, че до идващия декември спорът ще завърши, като Украйна ще бъде принудена да излезе от спора при изискванията, които ние ще диктуваме. А можем ли да вземем всичко? Още не си го представям напълно.

Какво би трябвало да се случи, с цел да можем да диктуваме изискванията? “

- За задачата би трябвало изцяло да изолираме Централна и Източна Украйна от връзка със Запада. Да се прережат коридорите, които съществуват в този момент. В този случай би трябвало да навлезете в Западна Украйна и да запушите тези проходи. Трябва да победим главните военни групировки, които имаме в този момент. Тоест да се лиши Украйна от опцията да води каквито и да било настъпателни дейности. Поставете под удар главните политически центрове. В този случай Киев би трябвало да избира сред почетна капитулация или обезверен взлом.

- А какво ще кажете за песимистичния сюжет?

- Ако доста неща не се получат, тогава най-вероятно през декември ще имаме същите диалози за това по какъв начин СВO ще продължи по-нататък.

- Кадиров разгласи втория стадий от интервенцията " Възмездието " в Украйна. Какво ще излезе от това?

- Не разбирам доста за каква съответна интервенция приказваме. Струваше ми се, че това е по-скоро местна интервенция, обвързвана с дейностите на чеченските елементи. Не съм чувал за интервенция „ Възмездие “ на равнище цялата група. Първата беше интервенция „ Възмездие “ за гибелта в Киев на няколко десетки чеченци, убити от нацистите. Ако не бъркам.

- С какво може да се оправдае една позитивна прогноза? Украинците имат безграничен запас.

- " Неограниченият запас " – в действителност е доста стеснен. Една трета от Украйна напусна. Целият мобилизационен запас на Украйна е към 1,5-2 милиона. От тях, както самите те споделят, милион към този момент са под оръжие. Този милион, несъмнено не се бие напълно. Бойното ядро работи - това е почти 600-700 хиляди. Броят на тежките оръжия, които имат, е в дефицит. Използват каквото имат. Украйна няма личен военно-промишлен комплекс.

- И по-нататък?

- Ако успеем да наложим личната линия на спора при воденето на бойните дейности, а точно няма да се ограничаваме единствено до спора в Донбас, а да създадем още две-три оперативни зони, още два фронта, тогава Украйна ще стартира да изпитва доста съществени проблеми със способността му да ограничи спора в естествен за нея ход.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР