Военни експерти смятат, че България ще е една от страните,

...
Военни експерти смятат, че България ще е една от страните,
Коментари Харесай

България заплашена при ядрена авария в Украйна

Военни специалисти считат, че България ще е една от страните, които ще бъдат наранени при сериозна повреда в Запорожката атомна електроцентрала в Южна Украйна, съобщи през днешния ден непрекъснатият представител на Русия при интернационалните организации във Виена Михаил Улянов пред телевизия "Русия-24 ".

Улянов цитира военни специалисти, че при положение на сериозна повреда в Запорожката АЕЦ ще има радиация в радиус от 5500 километра. "Ще пострада Донбас, забележителна част от Украйна, част от територията на Русия, Абхазия, Румъния, България, Турция ", сподели той.

"Тоест, това може да се трансформира в колосална злополука, тъй че са нужни незабавни дейности ", заключи Улянов.

Москва и Киев се упрекват взаимно в обстрел на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Запорожката АЕЦ е окупирана от Русия.

Улянов изрази очакване генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси да показа отчет за обстановката към Запорожката АЕЦ пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

По-рано през днешния ден съветският първи заместител непрекъснат представител при Организация на обединените нации Дмитрий Полянски удостовери, че Съветът за сигурност ще се събере на следващия ден на съвещание по въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР