Военни части на Русия са отстъпили с около 2 километра

...
Военни части на Русия са отстъпили с около 2 километра
Коментари Харесай

Голям украински успех! Руснаците отстъпват при Бахмут

Военни елементи на Русия са отстъпили с към 2 километра от фронтовата линия край Бахмут, оповестяват източници в Киев.

Това би удостоверило информацията на притежателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който разгласи, че част от бойците са оставили позициите си, а на други места са сменени от редови елементи на съветската войска, които са доста по-слабо готови.
-->
В обичайното си среднощно послание президентът Зеленски сподели, че Украйна ще върне цялата си територия.

" Нека нито за минута да не забравяме, че всекидневното наличие на окупаторите на нашата земя ги изкушава да мислят, че ще съумеят. Не, няма! Ние би трябвало да си върнем свободата и сигурността - на цялата украинска и европейска земя. Няма да оставим нито едно парче земя на врага - тиранинът няма да ръководи на никое място! Благодаря на всичките ни сътрудници и съдружници, които всеки ден ни оказват помощ да увеличим силите си и да създадем украинската отбрана още по-ефективна ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Русия организира " специфична военна интервенция " в Украйна и се старае да резервира градовете и човешкия живот, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление, излъчено по телевизионния канал АТВ на босненската Република Сръбска и представено от ТАСС.

" Разбира се, да се съпостави военният капацитет на Украйна и Русия е доста комплицирано. И вие ще кажете: за какво руснаците работят толкоз постепенно? Защото руснаците не водят война ", съобщи Песков.

" Ние не водим война. Да водиш война - това е напълно друго, това е цялостно заличаване на инфраструктурата, това е цялостно заличаване на градовете. Ние не вършим това. Ние се опитваме да резервираме инфраструктурата и ние се опитваме да резервираме човешкия живот ", изясни Песков.

Още от първия ден на пълномащабната съветска инвазия в Украйна на 24 февруари съветският президент Владимир Путин я дефинира като " специфична военна интервенция ". Изказванията на Песков са в несъгласие с многочислените сведения за съветски удари против жилищни здания и инфраструктура в Украйна.

Говорителят на Кремъл повтори тезите, че Западът е " излъгал " Русия след разпадането на Съветския съюз с разширението на НАТО и разполагането на натовска инфраструктура на границите на Русия.

Песков сподели още, че за първата година от " специфичната военна интервенция " Русия е постигнала редица цели, само че " още е належащо съперникът да бъде изтласкан далеко ", по тази причина и военните дейности ще продължат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР