Военната подготовка в руското училище да започва в 1-и и

...
Военната подготовка в руското училище да започва в 1-и и
Коментари Харесай

Организация в Свердловск предлага военното обучение в Русия да започва в 1 клас

Военната подготовка в съветското учебно заведение да стартира в 1-и и да завършва в 12-и клас. Това предлага ръководителят на Доброволното общество за подпомагане на армията, авиацията и флота на Русия (ДОСААФ) в Свердловска област Владимир Мезенцев, представен от съветския публицист Владимир Соловьов.

ДОСААФ е аналог на съществувалата у нас Организация за подпомагане на защитата (ОСО) а предлагането на Мезенцев е адресирано до пълномощния представител на президента на Руската федерация в Уралския федерален окръг Владимир Якушев.

„ Предложих да бъде въведена военна подготовка в учебните заведения. От първи до четвърти клас ще има детска стратегия: танкчета, нещо да сглобяват, да описват за родината, да гледат филмчета за граничарски кучета. След четвърти клас стартира началната военна подготовка, тук към този момент може да се научат да разглобяват автомат, и да гледат филми за по-възрастни. А след това от 9-и до 11-и клас – това е чисто донаборна подготовка, тук към този момент – цялостно владеенето на оръжието, парашутно-десантна подготовка, автомобилна подготовка. “ – изяснява Мезценцев пред съветското издание УРА.

Путиновият прокурист Якушин се отнесъл позитивно към самодейността. Идеята е подкрепил и вицегубернаторът Олег Чемезов и следва да бъде разисквана на равнище администрация на губернатора.

„ С началната военна подготовка ще се занимават наши военни ветерани, които са ранени и не могат да продължат да служат. Заниманията с военно образование в учебните заведения ще се отразят на дисциплината, любовта към родината и духовното развиване. Такива хора няма да правят закононарушения, те ще бъдат по-организирани и по-сдържани. Има доста разнообразни изгоди от това “, заключи Мезенцев.

Източник: OFFNews
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР