Военната авиация на Турция нанесе поредица от удари срещу кюрдски

...
Военната авиация на Турция нанесе поредица от удари срещу кюрдски
Коментари Харесай

Турция атакува кюрдите в Сирия и Ирак

Военната авиация на Турция нанесе поредност от удари против кюрдски бази в Сирия и Северен Ирак. Съобщава се, че в Сирия е влезнал и огромен ескорт с военна техника на турските въоръжени сили.

Анкара нарежда интервенцията като отговор на терористичните офанзиви, осъществени в страната предходната седмица. Турското министерство на защитата разгласи " време за отплата " за " подли набези от негодници "

Въздушните удари са били нанесени през вчерашния ден против обекти в Кобани – стратегически град на турско-сирийската граница.  Говорител на доминирания от кюрди военизиран съюз Сирийски демократични сили (СДС) написа в " Туитър ", че са били бомбардирани и две гъстонаселени села, в които са били настанени доста разселени хора, и добави, че има убити и ранени. Базираният във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права, който следи войната от страна на опозицията, заяви, че ударите са засегнали и позиции на сирийската войска и че минимум 10 души са били убити, в това число и военнослужещи от Съюз на демократичните сили и от сирийската войска.

Турция счита ПКК за виновна за атентата на оживен бул. в Истанбул, при който починаха шест души, а ранените бяха над 80. Кюрдските милиции отхвърлиха да имат нещо общо с атентата.  Както Анкара, по този начин и Вашингтон смятат ПКК за терористична организация, само че сред тях има разлики във връзка с кюрдските милиции в Сирия, които са съдружници на Съединени американски щати в битката им против " Ислямска страна ", отбелязва АП.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР