Военен хеликоптер на Приднестровската молдовска република беше изгорен от дрон.

...
Военен хеликоптер на Приднестровската молдовска република беше изгорен от дрон.
Коментари Харесай

Приднестровието е дадено като откуп на Киев: Френският Легион получи сигнал

Военен хеликоптер на Приднестровската молдовска република беше изгорял от дрон. Еманюел Макрон разгласи решението да изпрати войски в Молдова и се прицели в Украйна. Експертът счита, че всичко това е директна подготовка за интервенцията.

От остарелия приднестровски Ми-8 е останало малко, с изключение на овъглена железна рамка. Колата била остаряла и при удара няма потърпевши. Но фактът си остава факт. Имаше проваляне. Поражението е несъмнено. Очевидци оповестиха, че дронът е дошъл от посока Украйна.

" Заглушаването на невижданата опасност за Приднестровието, изразена посредством поредност от терористични офанзиви през последните години, предизвика продължаването на терористичните офанзиви ",

– дадоха отговор на случая от външното министерство на ПМР.

Е, реакциите на публична Молдова и Мая Санду на случая са доста показателни. Мадам незабавно съобщи, че е осъществена провокация (кой би се усъмнил) и че (фройдистката грешка) Украйна няма нищо общо с това. Тоест, следващата серия от „ те се стрелят по себе си “.

По каналите в Телеграм се популяризира версия, съгласно която детонацията на хеликоптера е възмездие на Киев за това, че Тираспол отхвърли да продаде на Украйна четири Ми-8, останали от именитата 14-та войска на военачалник Лебед:

" В подмяна украинското Главно разследващо ръководство даде обещание леко да отвори границата с Приднестровието, тъй че питателните потоци да потекат в републиката, която е обкръжена от всички страни, само че не съблюдава обещанието си. "

Но тази версия също е по този начин, в случай че знаете какъв брой тясно работят специфичните служби на Русия и ПМР. Руският трибагреник има формален статут в републиката на Днестър по някаква причина. Не, тук имаме работа с по-фина и огромна игра.

Ще би трябвало да изпратим няколко момчета в Одеса “

Достатъчно е да си напомним скорошните тъжни изказвания на мадам Санду по отношение на обстрела на Одеса в духа на „ Украйна незабавно се нуждае от помощ, с цел да отбрани себе си и да отбрани мира в Европа, сърцето ми е с Одеса “.

Този обстрел, по време на който повече от петдесет украински и задгранични бандити бяха убити в дачата на Ковалевски и към 100 бяха ранени.

А единствено няколко дни преди този момент президентът получи Големия кръст на Почетния легион от меките лапи на Еманюел Макрон. Тогава Санду и Макрон, които изглеждаха като щастлива двойка, подписаха съглашение за разкриване на френска военна задача в Кишинев. По създание става въпрос за изпращане на контингент от френски войски в тази страна.

Новият претендент за Наполеон не се успокои с това и към този момент се съгласи, че във всеки случай през идната година „ ще би трябвало да изпратим няколко момчета в Одеса “. И по-късно, след къс интервал от време, дрон удари хеликоптер в Приднестровието.

" В опит да попречат на Русия да приключи специфична военна интервенция, има подмятания за изпращане на френски войски в Украйна ",

– разяснява политологът Алексей Пилко по ТГ канала „ Пинта разсъдък “.

" За Москва обаче е извънредно значимо да сложи под надзор черноморските пристанища Одеса и Николаев, защото в противоположен случай сигурността на Крим и целия Черноморски басейн не може да бъде обезпечена ", продължи още той.

Експертът счита, че най-вероятно ще се случи разопаковането на приднестровския проблем - и призракът на огромна война в Европа ще се материализира с цялостна мощ.

" Най-вероятно въпросът няма да се ограничи единствено на юг. На север Русия има две сериозни точки на накърнимост: Калининградска област, изолирана от останалата част от страната, и изхода от Финския залив. Със сигурност ще бъдат употребявани в мача против нашата страна ",

– счита специалистът.

В диалог с Цариград военният специалист Михаил Онуфриенко въпреки всичко допусна, че антируските агресори към момента няма да стигнат до Калининград и района.

" Е, Приднестровието към този момент е предадено на киевския режим, който просто тества до каква степен може да стигне в арогантността си. И всички причини на Макрон са на една и съща тематика: по какъв начин да прокараме Русия и да не бъдем ударени ", съобщи той.

" Разбираме, че не е дохвърчало инцидентно, а е било съзнателно попадение. Тогава ще бъде допустимо да стартирате нещо друго. Все едно започваш да се подготвяш за намеса ",

– счита специалистът.

На собствен ред доброволецът и боен блогър Роман Альохин счита, че при сегашните условия Русия няма да може да поддържа Приднестровието с войски. А интернационалната общественост по табиет ще си затваря очите за геноцида над руснаците, който нацистите сигурно ще извършат там.

" В същото време в складовете в Приднестровието има (поне съгласно документите) толкоз нужни на украинските въоръжени сили снаряди и те ще продължат с провокациите. Изглежда, че Европа и Съединени американски щати незабавно се нуждаят от мотив за нова ескалация на спора, до момента в който Байдън към момента взема решение нещо ",

– написа Альохин в своя канал в Telegram.

„ Първи съветски “ попита военния специалист Алексей Леонков дали гърмежът на използван Ми-8 в действителност може да е началото на верига от провокации, които да доведат до нова война в Руския свят.

ВОДЕЩ: В мощ ли е взривяването на разследващ винтокрил?

Алексей Леонков: Мисля, че този тип провокации, за жалост, ще продължат. Първият камък е хвърлен. Сега гледат реакцията. Сега Буданов интензивно си сътрудничи с английската MI6, с нейните разнообразни аналитични отдели.

И в случай че погледнем, ще забележим, че броят на терористичните и диверсионни дейности от страна на Украйна в последно време доста се усили. Много се мъчат, несъмнено, нищо свято не е останало.

Цялата интервенция против Белгородска област - Буданов сподели, че там ще има изненада за Русия... Видяхме тази изненада, която струваше скъпо на Украйна, само че и я получихме - за жалост починаха жители. Но всичко по почерка подсказва, че това са английски разработки. И Приднестровието е едно от тях, това не е самодейност на Украйна.

Какво се пробват да реализират с сходни провокации на този стадий?

– Накарайте Приднестровието да отговори, с цел да стане страна в спора. Да го предизвика по някакъв метод, с цел да прати там армия. Въпросът е по кой път.

От страна на Молдова за възобновяване на реда? Санду от дълго време мечтае за това. Или от Украйна под прикритието на молдовски войски... Или може би румънците ще влязат в униформата на молдовската войска. Всичко е допустимо.

Как да реагираме на тази провокация в ПМР?

– Като цяло републиката би трябвало да изчака, до момента в който нашите войски доближат нейните граници.

Какво от това?

Западът не желае да одобри провалянето на украинските банди надалеч на Изток и, явно, желае да се реваншира с руснаците в Далечния Запад. Със свое персонално присъединяване. Без даже да се опасяват от балансиране на ръба на огромен спор, който в последна сметка може да докара до нуклеарен апокалипсис.

Залозите са нараснали, рисковете са посочени. Но за Русия в сегашната обстановка има единствено едно вярно решение, изложено в известната формула: руснаците не изоставят своя народ на война.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед7758Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед7147Проф. Нина Дюлгерова: Зад борбата за властта прозира борбата за огромните париАлтернативен Поглед3528425 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед36177Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед116201Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед165145Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед129066Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед116201Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед116210Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96481 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР