Водните упражнения често се свързват с възрастни хора или хора,

...
Водните упражнения често се свързват с възрастни хора или хора,
Коментари Харесай

Зарежете фитнеса! Опитайте водна тренировка за цялото тяло в басейна

Водните извършения постоянно се свързват с възрастни хора или хора, възстановяващи се от пострадвания, само че те могат да бъдат и подготовка за цялото тяло, която предлага нещо друго за всеки. Водата релаксира и поддържа т ялото, усилва гъвкавостта и усъвършенства кръвообръщението.  

Те са опция на фитнеса, а това лято изключително значим е техният охлаждащият резултат, нали.  

Защо да упражняваме във вода  

Упражненията във вода са едва натоварващи действия, които понижават напрежението върху костите, ставите и мускулите. Водата също по този начин оказва естествено противодействие, което може да помогне за подсилване на мускулите. Упражненията във вода могат да имат доста изгоди за здравето, като да вземем за пример възстановяване на сърдечното здраве, понижаване на напрежението и възстановяване на мускулната устойчивост и мощ. И макар че може да ви се коства, че не вършиме задоволително добра подготовка, има изследвания, които демонстрират, че това напълно не е по този начин. 

    

Ползите от упражненията във вода

• Натоварването на ставите е по-малко  

• Водата оказва противодействие, което натоварва мускулите  даже без спомагателни тежести

• Упражненията могат да бъдат подбрани по този начин, че да обезпечат отлична кондиция на сърдечно-съдовата система, без да натоварват сърцето и сърдечно-съдовата система 



• Работи се по едно и също време с цялото тяло 

• Подходящи за хора с всякакво равнище на физическа подготовка, в това число за тези, които не се усещат във фитнес залата

• Балансът се усъвършенства с помощта на поддържащия темперамент на водата

Как да започнете

Единственото нещо, от което се нуждаете, е басейн и бански костюм. Температурата на водата в идеалния случай би трябвало да бъде сред 28 и 30 градуса - задоволително топла, с цел да не се постанова тялото ви да се приспособява, само че и задоволително хладна, с цел да не прегреете.

Първо, би трябвало да се научите да употребявате съпротивлението на водата, с цел да оптимизирате тренировката - бавното придвижване във водата (например тичане на място или извършения за крака) е отлично за салдото и подвижността, а по-бързото (например със скокове) е потребно за силата и сърдечно-съдовата система. 

За да започнете сами, пробвайте подготовка във вода до гърди, която да е с дълготрайност 20 минути. Можете да намалите или увеличите времето, да съкратите или добавите извършения, с цел да ви бъде по-лесно или по-трудно. Вие избирате! И най-после: хидратацията е значима и при водните извършения, изключително в парещ ден, тъй че - не забравяйте да пиете вода след подготовка.   

Вижте видеото, изберете извършения и започвайте в първия вероятен миг! 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР