Водещият световен експерт в изследователския подход при учене Гари Стейгър

...
Водещият световен експерт в изследователския подход при учене Гари Стейгър
Коментари Харесай

Световният експерт Гари Стейгър идва за STEAM форум в София

Водещият международен специалист в изследователския метод при учене Гари Стейгър ще бъде специфичен посетител на националния конгрес „ STEAM школо под пара “, който ще се организира в края на октомври в София. Събитието ще сложи на дневен ред тематиката за ефикасната организация, финансиране и потребление на STEAM пространствата в учебните заведения, за вероятните подходи на работа в сходно пространство и за поддръжката, от която учителите се нуждаят, с цел да се възползват от преимуществата му и да провеждат ефикасен образователен развой във високотехнологична среда.

„ Идеята на форума е да отвори общо пространство и всички, които сме ангажирани да използваме оптимално дейно STEAM средата като главен инструмент в образователния развой, да споделим концепциите и опита си, само че и проблемите, които срещаме и дружно да търсим отговори и решения, използвани в нашата процедура “, разяснява Даниела Тодорова, шеф на „ Българско школо “.
-->
Програмата на форума включва семинари, работни срещи и дускусии, на които ще се разискват въпроси и хрумвания по тематиката с представители на Министерството на образованието, районните инспекторати, учебните заведения, Неправителствени организации и бизнеса. Специален фокус на събитието ще бъде шерването на положителни педагогичен практики от преподаватели в учебни заведения и просветителни институции от цялата страна. Експо на STEAM работилници за деца и възрастни ще показа организации и компании, работещи в региона на STEAM обучението и техните най-нови планове, съоръжение и технологии.

Организатор и хазаин на форума е “Българско Школо ” в партньорство с Тракийски университет, Стара Загора, СУ „ Емилиан Станев “, Велико Търново, Академия за родители. Това е първото от поредност събития, свързани с използването на изследователския метод в образованието като фактор за по-добра професионална реализация на младежите. 



За Гари Стейгър 

Гари Стейгър е водещ американски учебен специалист, съветник, преподавател. Поддръжник е на компютърното програмиране, роботиката и ученето през правене в класните стаи. Последовател е на Сиймър Пепърт, един от пионерите на концепцията за внедряване на правилата на конструкционизма в педагогиката. Стейгър е в авторския колектив на книгата " Invent to Learn: Making, Tinkering and Engineering in the Classroom ", определяна като " библията " за това по какъв начин да се употребяват учебните пространства за учене посредством правене (The Maker Movement).

За спомагателна информация:

Мариела Станулова, 0888436919, [email protected]

Румяна Дочева, 0898860806, [email protected]
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР