Водещият немски художник на комикси Райнхард Клайст ще покаже хитовите

...
Водещият немски художник на комикси Райнхард Клайст ще покаже хитовите
Коментари Харесай

Райнхард Клайст разказва в комикси историята на Берлин

Водещият немски художник на комикси Райнхард Клайст ще покаже хитовите си герои в изложбата " Берлински легенди " в НБ " Иван Вазов ". Тя ще продължи до 24 юни в централното предверие на първия етаж. Осъществява се благодарение на Гьоте институт.

Чрез похватите на комикса Клайст споделя историята на Берлин. Представени са седем графични новели.

Таксиметровият водач Озан вози своите клиенти из Берлин, като им споделя градските легенди за местата, през които минават, само че изслушва и техните истории. А Берлинските легенди са истории от четири епохи на града. Идеята за събирането им в книга е на Михаел Грьоневалд и Лутц Гьолнер от илюстрованото берлинско издание Zitty.

Райнхард Клайст е приключил графичен дизайн в Мюнстер. Още като студент основава своите албуми " Lovecraft " и " Дориан ". Създава поредицата " Берлинецът " дружно с създателя Тобиас Майснер през 2003 година. Клайст пуска книгата " Елвис ", която е илюстрирана биография на Краля на рока. През 2008-а научава испански и отива в кубинската столица Хавана. Рисува скечове от живота на този град за албума си " Хавана ". След това основава комикса " Боксьорът ", в който воин е евреинът Хари Хафт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР