Водещите механизми, за да излезем по-бързо от усложнената икономическа обстановка

...
Водещите механизми, за да излезем по-бързо от усложнената икономическа обстановка
Коментари Харесай

Министър Кирил Петков се срещна с търговските представители зад граница

Водещите механизми, с цел да излезем по-бързо от усложнената икономическа конюнктура и за стабилно възобновяване на стопанската система ни, са увеличението на износа на артикули и услуги и на задграничните вложения. Това съобщи министърът на стопанската система Кирил Петков, който организира видеоконферентна среща с икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) на България в целия свят. В онлайн срещата се включиха още министърът на туризма Стела Балтова и заместник-министърът на стопанската система Калина Константинова.

Министър Петков подчертава върху значимостта на българските търговски аташета в този развой и за представянето на България като първокласна дестинация.

" За мен е значимо да покажем, че може да се реализиран високи резултати. Вие сте лицето на България по света ", сподели Кирил Петков. По думите му има огромен капацитет за българския износ и за вложенията.

По време на срещата стана ясно, че ще бъде направено самобитно съревнование сред комерсиалните аташета в българските посолства по целия свят за привличане на вложения и подкрепяне на експорта. След това аташетата ще бъдат класирани съгласно постигнатите резултати.

" В това малко време може да реализираме големи триумфи за бизнеса. Проектът, който развиваме с вас, е значим и положителен. Един инвеститорски план не може да се случи за 2 месеца, както и експортна договорка, само че на равнище интерес и започване на диалози е допустимо ", уточни Кирил Петков.

Той акцентира, че българската стопанска система дълготрайно се базира на компании, които имат експортен капацитет.

" Имаме 400 хиляди дейни компании, от които действително единствено 14% имат експортен капитал, те дълготрайно дефинират стандарта на живот в страната и създават опцията за нахлуване на пресен капитал в България, която е дребна отворена стопанска система. Това, дружно с задграничните вложения, са единствените дълготрайно здравословни разновидности за нахлуване на непознат капитал ", посочи Кирил Петков.

На срещата беше разисквана още и поддръжка на туристическия бранш, от страна на СТИВ и дейна работа за подкрепяне на туризма и привличане на туристи в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР