Водещите футболни клубове в Белгия са загубили близо половината от

...
Водещите футболни клубове в Белгия са загубили близо половината от
Коментари Харесай

Белгия се оплака заради пораженията върху местния футбол

Водещите футболни клубове в Белгия са изгубили близо половината от приходите си от март насам вследствие на пандемията от ковид - към 275 милиона евро (325 милиона долара). В изказване през днешния ден от локалната Про Лига обявиха, че възбраната за наличието на почитатели на стадиона е коствала на клубовете съвсем всички доходи от деня на мача, в това число билети, кетъринг и други.

Белгия анулира остатъка от предишния сезон напролет. Мачовете бяха възобновени през лятото и стеснен брой ентусиасти участваха за малко на стадионите, до момента в който държавното управление не вкара цялостна възбрана за последователите. Също по този начин сериозна е загубата на доходи от спонсори и " парализата " на трансферния пазар.

" Като се има поради, че 80% от спада е сред юли и септември 2020-а, общата загуба за клубовете от Про Лигата през сезон 2020/2021 евентуално ще бъде доста тежка ", споделиха от Лигата, сравнявайки приходите на клубовете от март до септември със същия интервал на предходната година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР