Водещата икономика на Европа постепенно преодолява своята зависимост от въглищата.

...
Водещата икономика на Европа постепенно преодолява своята зависимост от въглищата.
Коментари Харесай

Слънцето вече е основният източник на електроенергия в Германия

Водещата стопанска система на Европа последователно преодолява своята взаимозависимост от въглищата. В Германия преди всичко в приемането на електрическа сила са Слънцето и вятърът.

През месец юни слънчевата енергетика стана основният източник на електричество за Германия. Според оповестените данни на изданието Electrek, през миналия месец в тази европейска страна Слънцето е генерирало 7,17 TWh електрическа сила, което е 19% от цялата генерирана сила на страната .

В Германия обичайно се прави делене на силата получена от кафяви и черни въглища. През месец юни благодарение на кафявите въглища са генерирани 18,6% от общата електрическа енергия на страната, а благодарение на черни въглища – 6,9%. Като цяло делът на въглищата превъзхожда този на Слънцето, само че в държавната статистика слънчевият дял е преди всичко.

In June 2019, solar energy was the strongest source of net electricity generation in Germany for the first time:
1. solar: 7.17 TWh (19%)
2. lignite; 7.02 TWh (18.6%)
3. wind: 6.69 TWh (17.7%)
4. nuclear energy 4.59 TWh (12.2%)https://t.co/TiGcTlPuMZ pic.twitter.com/cWtLNKZ4hT

— Bruno Burger (@energy_charts) July 1, 2019

Но като цяло, посредством възобновими източници през месец юни в Германия са създадени 51,6% от цялата електрическа сила.

Това е трети месец за 2019 година, когато чистите източници доближават сходен резултат. А за изтеглите 6 месеца делът на получената с въглища електрическа сила е под 30%.

Въпреки впечатляващите триумфи на Германия, както и в някои други европейски страни, в по-източните елементи на континента напълно не са подготвени да се откажат от въглищната енергетика. Преди няколко дни Полша, Унгария, Чехия и Естония блокираха европейския проект за цялостен преход към чиста сила до 2050 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР