Воденето на дневник може да изглежда като монотонна, дори скучна

...
Воденето на дневник може да изглежда като монотонна, дори скучна
Коментари Харесай

8 причини да започнете да си водите дневник

Воденето на дневник може да наподобява като монотонна, даже скучна активност, само че от нея несъмнено има смисъл. Написването на мислите ви на лист може да се окаже ключът към разбирането на доста значими въпроси. Това е добра форма да се грижите за себе си, като по този метод упражнявате вашето тяло и разум.
Защо си коства да започнете да си водите дневник? Има цели 8 аргументи да го извършите!

Писането на дневник ще се погрижи за тялото и душата ви

Още през 80-те години на предишния век беше осъществен разбор по тематиката за воденето на дневник. Резултатите от разбора потвърдиха, че писането има огромна мощ. Оказва позитивен резултат освен върху психическия имунитет, само че също по този начин понижава болката и укрепва имунната система, като освобождава тревожните страсти.

Позволява да разберете по-добре страстите си

Редовното писане на дневник е форма на диалог със себе си, която ви оказва помощ да разберете страстите си. Записването на вашите мисли ще ви разреши да погледнете на случилото се от разстояние и да извършите подобаващи изводи за бъдещето. По този метод ще достигнете до нужния прочувствен баланс.

 дневник

Сваля тежестта от плещите ви

След тежък ден, записването на вашите усеща и страсти е метод да свалите тежестта от себе си. Ще ви помогне да преминете през сложен и проблематичен интервал. Важно е, когато посягате към дневника, да запишете най-съкровените си усеща, с цел да олекотите уморителните и отрицателните страсти.

Облекчава въздействието на напрежението

Не може да се отхвърли, че в наши дни стресът ни идва допълнително. Излишъкът му трови тялото и душата, постоянно лишава силата и затруднява насладата от живота. Записването на страстите в дневника, съпътстващи стресовите обстановки, ви разрешава да намалите тревогата и в това време усъвършенства вашето богатство.

 дневник

Улеснява практикуването на признателност

Практикуването на признателност е доста добър метод да мислите за живота и да го оцените по най-хубавия метод. Като записвате хубавите моменти и усеща в дневник, можете да им се насладите още веднъж и да се концентрирайте върху възприятието на признателност в тях. 

Ще ви помогне да се справите със страховете си

Вярно е, че записването на страховете ви няма да ги накара ненадейно да изчезнат, само че ще ви разреши да погледнете от какво се е породило това положение и по какъв начин по-лесно да се справите с него, като подредите мислите си. Много експерти в региона на психологичното здраве акцентират, че постоянното водене на дневник е добра форма на самотерапия, която също оказва помощ при усмиряване на травматични събития.

 дневник

Запазва значими моменти

Записването на събития и мисли всеки ден ви разрешава да уловите моменти, които няма да преживеете още веднъж по същия метод. Благодарение на това постоянно ще можете да ги освежите, да се концентрирайте върху това, което е било хубаво и да намерите разтуха в по-лош миг.

Ще ви помогне да се успокоите

Премахването на сложни страсти и отрицателни мисли от главата ви улеснява да останете сами със себе си, да се успокоите и да намерите вътрешния си баланс.

Какво би трябвало да запомните, преди да започнете да си водите бележки?

Има няколко значими неща, които би трябвало да имате поради, когато желаете да започнете да пишете дневник.
Пишете значими неща в дневника си едновременно всеки ден. Редовността е доста значима, тъй като основава табиет, който ще ви защищити от пропускане на нещо значимо. Достатъчно е да прекарате даже четвърт час в диалог със себе си и записване на мислите си.
Добре е да намерите безшумно и прелестно място за себе си, тъй че никой да не ви безпокои.
И още нещо. Ако не сте фенове на писането, не се насилвайте да го вършиме. Ако ви е доста по-лесно да напишете нещо на компютъра си, използвайте стратегия за писане или създайте записи в персонален блог.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР