Водата в Перник, където бе въведен режим, няма да поскъпва

...
Водата в Перник, където бе въведен режим, няма да поскъпва
Коментари Харесай

Замразяват цената на водата в Перник

Водата в Перник, където бе въведен режим, няма да нараства макар импортираното предложение в КЕВР за нарастване на цената с над 3% от 1 януари. В момента кубик коства 2,20 лева

От Министерство на регионалното развитие като принципал на сдружението има мнение, че новият пълномощник Камен Каменов, който към този момент е вписан, има право да не вкарва новите цени, даже те да бъдат признати от регулатора, научи " 24 часа " от високопоставени източници в министерството.

От Министерство на регионалното развитие упорстват вместо нарастване на цената, сдружението да предприеме ограничения по събиране на отговорностите. Неплатените суми за употребена вода в Перник са 5 млн. лв., от които 4 млн. лева са задължения на битови клиенти.

Новите цени на водата от 1 януари ще бъдат обсъждани в КЕВР през днешния ден. Според предварителните предложение на ВиК сдруженията повишаване ще има в цялата страна. В областите Видин, Русе, Монтана, Силистра, Ямбол, Шумен, Варна, Враца, Добрич, Бургас, Ловеч и Разград кубик ще е над 3 лв., в случай че предложенията бъдат утвърдени без корекции.

Най-голямо повишаване е планувано за Кърджали - с над 9%, а минимум в Пловдив - единствено 0,1 на 100. Най-скъпа ще е водата в Шумен - 3,52 лева за куб. метър, а в Добрич и Силистра ще е близо 3,45 лева За София препоръчаната нова цена е 2,75 лева, което прави нарастване от близо 7%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР