Водата от чешмите в засегнатите райони от наводнението в Община

...
Водата от чешмите в засегнатите райони от наводнението в Община
Коментари Харесай

Водата от чешмите в Община Царево не отговаря на изискванията за питейна вода

Водата от чешмите в засегнатите региони от наводнението в Община Царево не дава отговор на условията за питейна вода. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Бургас.

Резултатите от последното пробонабиране от централната водопроводна мрежа за химични и микробиолгогични индикатори не подхождат на условията на Наредба 9 за качество на водата, предопределена за питейно-битови цели.

Завишени са индикаторите за колиформени бактериии, ешерихия коли, ентерококи, индикаторите по мътност, цвят и усет.

Вчера са взети нови проби.

РЗИ-Бургас предлага водата от централното водоснабдяване в обитаеми места и къмпинги, където са установени отклонения, да не се употребява за пиянство и подготвяне на храна. Забраната ще продължи до приемане на трайни, поредни лабораторни резултати, съответстващи на условията на Наредба 9.

Българска телеграфна агенция напомня, че през вчерашния ден Българският Червен кръст даде още 20 тона бутилирана минерална вода за засегнатите от наводнението обитаеми места в Община Царево, изпратена от частни компании. Тя е разпределена в избраните за задачата пунктове, намиращи се в кметствата на обитаемоте места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР