Водата е най-същественият елемент за поддържане на живота на Земята.

...
Водата е най-същественият елемент за поддържане на живота на Земята.
Коментари Харесай

Ето защо трябва да пиете вода от меден съд

Водата е най-същественият детайл за поддържане на живота на Земята. 70 % от човешкото тяло се състои от нея. Може би не сте знаели това, само че в антични времена нашите предшественици следвали практиката за предпазване на вода в контейнери, направени от мед.

Целта им евентуално е била да предпазят питейната вода, само че има и повече. В днешния съвременен свят, където има всевъзможни филтри за филтриране на водата, съхранението на вода в железни контейнери може да звучи старомодно и безсмислено, само че тази вековна процедура в този момент се поддържа от доста научни проучвания.

Съхраняването на вода в меден съд основава натурален развой на пречистването й. Това може да убие всички микроорганизми, плесени, гъби, водорасли и бактерии, които се намират в нея и я вършат нездравословна за тялото. А най-хубавото е, че тя остава идеална за пиянство, когато е съхранена по този метод.

Освен това водата, съхранявана в меден съд за предпочитане през цялата нощ или най-малко за четири часа, придобива някои качества на медта. Металът е главен микроелемент, който е жизненоважен за човешкото здраве. Той има антимикробни, антиоксидантни, антиканцерогенни и противовъзпалителни свойства. Също по този начин оказва помощ да се обезвреждат токсините.

За разлика от множеството хранителни детайли, тялото не може да синтезира мед, тъй че би трябвало да го получаваме от други източници. Най-добрите хранителни източници на мед включват морски блага, месо от органи, цели зърна като леща, ядки, семена, шоколад, зърнени храни, картофи, грах и някои тъмнозелени листни зеленчуци. Пиенето на 2 до 3 чаши вода, съхранявани в меден съд, е още един елементарен метод да осигурите на тялото си задоволително мед.

Медта има характерни свойства, които убиват нездравословните бактерии и понижават възпалението в стомаха, което я прави отлично лекарство за язви, неприятно храносмилане и инфекции. Медта също по този начин оказва помощ за очистването и детоксикацията на стомаха, контролира работата на черния дроб и бъбреците и вярното премахване на отпадъците и обезпечава усвояването на питателните субстанции от храната.

За да отслабнете по-бързо, пробвайте постоянно да пиете вода, съхранявана в меден съд. Освен с фина конфигурация на храносмилателната система, с цел да действа по-добре, медта също оказва помощ на тялото да разгражда мазнините и да ги отстрани по-ефективно, като по този метод оказва помощ на организма да поддържа единствено това, което ще употребява, и да изхвърли останалото.

Не на последно място, в случай че се притеснявате за появяването на първите бръчки по лицето си, медта е вашето естествено средство за отбрана. Със своите мощни антиоксидантни и клетъчно образуващи свойства, медта се бори със свободните радикали, които са една от главните аргументи за образуването на бръчки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР