Водач без свидетелство за управление, който управлявал след употреба на

...
Водач без свидетелство за управление, който управлявал след употреба на
Коментари Харесай

Хванаха 21-годишен да шофира без книжка, друсан и с табели на друг автомобил

Водач без удостоверение за ръководство, който управлявал след приложимост на наркотични субстанции, с табели, предопределени за различен автомобил, е открит по метода на линейния надзор, оповестиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Eкип на пътна полиция e направил инспекцията към 13:20 часа през вчерашния ден до бензиностанция след село Ивански. Пътните служители на реда са открили, че за зад кормилото на лек автомобил „ Опел  Астра “ с шуменска регистрация е 21-годишен мъж от селото. 

Шофьорът не показал удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство. След информация е станало ясно, че не има такова, както и че кара в едногодишен период на наложено административни наказване. Табелите на опела пък били предопределени за друго транспортно средство. След тест с дръг чек е регистрирана и позитивна на амфетамин проба. Водачът отказал да даде кръвна проба за разбор. 

Той е арестуван за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. За осъществено закононарушение по член 343 Б, алинея 3 от Наказателния кодекс е формирано досъдебно произвеждане.

Според данни на полицията в Шумен от началото на годината до 28 октомври в региона са открити над 46 хиляди нарушавания на водачите, от които за скорост са малко над 27 хиляди Установени са и 349 неправоспособни водачи, както и 201, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и 69, които са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози. Регистрирани са 99 тежки пътнотранспортни катастрофи. Загинали са осем, ранени са 112 участници в пътното придвижване. Най-много са пътните катастрофи, при които е ударен пешеходец – 24.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР