Внушенията за „нови методи“ на изчисление на топлинната енергия в

...
Внушенията за „нови методи“ на изчисление на топлинната енергия в
Коментари Харесай

Топлофикация: Нямаме нови методи на изчисление на топлинната енергия

Внушенията за „ нови способи “ на пресмятане на топлинната сила в бл. 119, както и вменяването на виновност на „ Топлофикация София “ ЕАД за повишените сметки в посочената постройка са изцяло погрешни и неточни.
Това показват от сдружението в своя позиция по отношение на излъчения в Сутрешния информативен блок на Българска национална телевизия „ Денят стартира “ репортаж за повишени сметки за парно в бл. 119 в кв. „ Лозенец “.
„ Топлофикация София “ ЕАД изрично опровергава по този начин поднесената информация , направените от репортера погрешни, манипулативни и тенденциозни заключения по проблема и отхвърля отправените обвинявания за неучтивост към клиентите от посочената постройка. В съответния случай става дума не за сметките за топлинна сила за месец октомври 2017г., когато включването на отоплението в столицата стартира на 26 октомври, а за изравнителните сметки на клиентите в блока за интервала 1 май 2016г.- 30 април 2017г., пишат от сдружението.
" Необходимо е още веднъж да напомним, че според условията на нормативната уредба топлофицираните здания са задължени да изберат с решение на общото заседание на етажната благосъстоятелност компания - топлинен счетоводител, която инсталира уредите за дялово систематизиране, регистрира ги, изготвя изравнителните сметки за всеки парцел в постройката и дава данните за правене на месечните сметки на обособените клиенти през отоплителния интервал. От това следва, че не „ Топлофикация София “ ЕАД, а определената компания за дялово систематизиране в бл. 119 е направила разпределението и е начислила съответните количества топлинна сила на потребителите в блока ", сочи още позицията.
В Наредба 16-334/06.04.2007г. за топлоснабдяването се регламентира начисляването на спомагателни щранг-лири за парцелите от ниската зона / от 1-ви до 8-и етаж включително/ в постройките с двукръгова абонатна станция, какъвто е бл. 119 в кв. „ Лозенец “. Тръбите, по които се доставя топлинна сила към парцелите от втория отоплителен кръг /от девети до деветнадесети етаж/ минават през жилищата на потребителите от първи до осми етаж в това число и надлежно отдават топлота. На тези тръби не може да бъде инсталиран апарат за дялово систематизиране и в т.6.1.4 от Методиката за дялово систематизиране, която е приложение към цитираната Наредба е написан методът за пресмятане на количеството топлота, отдадена от тях. Това количество се дефинира по изчислителен път от компанията за дялово систематизиране.
При осъществената взаимна инспекция през месец март 2017г. от „ Топлофикация София “ ЕАД и компанията за дялово систематизиране, обслужваща постройката, потребителите в жилищата от 1 до 8 етаж в това число са осведомени за начисляването на количествата топлинна сила, отдадена от двете тръби на втория отоплителен кръг, които минават през парцелите им. Информацията и разясненията за разпределението на топлинната сила в бл. 119 на кв. „ Лозенец “ през предходните отчетни интервали следва да бъде предоставена на потребителите от обслужващата ги компанията за дялово систематизиране.
„ Топлофикация София “ ЕАД е направила нужните инспекции по сигналите на потребителите от тази постройка, както и на потребителските организации, отправили питане по проблема и е открито, че в изравнителната сметка за отминалия регистриран интервал условията на Наредбата са спазени. Внушенията за „ нови способи “ на пресмятане на топлинната сила в бл. 119, както и вменяването на виновност на „ Топлофикация София “ ЕАД за повишените сметки в посочената постройка са изцяло погрешни и неточни , безапелационни са от сдружението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР