Вносът на твърди отпадъци в Китай е намалял с 56,3

...
Вносът на твърди отпадъци в Китай е намалял с 56,3
Коментари Харесай

Вносът на твърди отпадъци в Китай е намалял с 56 процента

Вносът на твърди боклуци в Китай е намалял с 56,3 % през първата половина на 2018 година, откакто страната наложи строги нови ограничавания и стартира самодейност против контрабандата, заяви през вчерашния ден организация Синхуа, представена от Ройтерс.

Общият импорт на боклуци и скрап е достигнал 9,98 млн. тона за шестмесечния интервал.

Китай стартира да внася огромни количества отпадък за преработване преди 30 години, разрешавайки на корабите, доставящи артикули до Европа и Съединени американски щати, да натоварят боклуци, преди да се върнат вкъщи. През 2015 година общо са импортирани 47 млн. тона отпадък.

Китайските управляващи обаче се отдръпнаха от тази политика в опит да лимитират замърсяването и да се изкачат в международната снабдителна верига.

Правителството забрани вноса на 24 типа отпадък от чужбина, в това число пластмаса, и наложи строги ограничавания за качеството на други материали за преработване, в това число скрап.

Министерството на околната среда дефинира решението като "символична мярка " за основаване на зелен и чист Китай и добави, че ще разшири възбраната до още 16 типа железен скрап и химически боклуци до края на годината.

Китайските митнически служби също сложиха битката с противозаконния импорт на боклуци като приоритет и към този момент арестуваха стотици за контрабанда на скрап. Множество локални рециклиращи компании трансферираха заводите си в Югоизточна Азия, с цел да заобиколят рестриктивните мерки, а възбраните принудиха Европа и Съединени американски щати да премислят тактиките си в региона на преработването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР