Внезапният пороен дъжд тази нощ превърна граничния пункт Капитан Андреево

...
Внезапният пороен дъжд тази нощ превърна граничния пункт Капитан Андреево
Коментари Харесай

Потоп на Капитан Андреево, България затвори границата с Ту...

Внезапният проливен дъжд тази нощ трансформира граничния пункт " Капитан Андреево " и турския Капъкуле в езеро. 

 Анадолска организация

Наложи се България да затвори границата заради покачването на водите дотолкоз, че колите на пункта започнаха да се пълнят с придошлата вода, заяви ежедневника Хюриет.

 Анадолска организация

Тези, които минаха пункта Капъкуле и стигнаха българската граница, останаха в буферната зона и започнаха да се връщат назад в Турция.

 Анадолска организация

Въпреки че проливният дъжд, излял се вечерта, беше временен, той сътвори огромни проблеми. Не се знае по кое време ще бъде отворена границата.  Пред ежедневника Сьозджу турският предприемач Джафир Аксой съобщи: „ Дъждът, който падна ненадейно, беше къс, само че наводни всичко в близост. Отново имахме шанс, че успяхме да избягаме от ненадейно придошлата вода.

 Анадолска организация

Но доста коли и други транспортни средства останаха в граничната зона.  Българските управляващи стопираха обслужването на коли на митницата. Входът за България беше затворен. Поради тази причина тези, които останаха в буферната зона, също бяха принудени да се върнат в Турция “, добави той.

 Анадолска организация

Турски медии показват, че в района интензивно работят коли за спешна помощ, екипи на дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (AFAD) и пожарни коли. Екипите на AFAD се пробват да оказват помощ на хората в района с надуваеми лодки.  Видя се, че граничната зона сред двете страни е по-засегната от наводнението и лодките са ориентирани натам.

 Анадолска организация

Много коли бяха блокирани на границата. Превозните средства, тръгващи от Одрин Капъкуле за България, трябваше да се върнат, удостовери ежедневникът Хюриет.

 Анадолска организация

Проливният дъжд, почнал вечерта на границата с България и Одрин, продължи и се усили. В доста региони до Одрин тук-там има наводнения. Автомобили са блокирани поради затварянето на пътищата от придошлата вода. Нашенци, пристигнали в Одрин за еднодневен пазар, се готвеха да изоставен граничния пункт Капъкуле, до момента в който българските управляващи стопираха обработката на транспортни средства на митническия пункт. Дълги опашки от транспортни средства се образуваха на граничния пункт Капъкуле.

 Анадолска организация

Това е второ наводняване в региона за последните 10 дни. На 23 август проливен дъжд още веднъж наводни турския Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле и наруши трафика към България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР