Внезапна смърт почерни светът на медицината, научи агенция BulNews. Рано

...
Внезапна смърт почерни светът на медицината, научи агенция BulNews. Рано
Коментари Харесай

Скръбна вест! Внезапно почина проф. Александър Чирков

Внезапна гибел почерни светът на медицината, научи организация BulNews.
Рано тази заран е умрял проф. Александър Чирков.
През нощта, към 3.30 часа, в хотел във Варна професорът ненадейно се е почувствал зле, вдигнал температура и внезапно се е влошил. Въпреки напъните на лекарите е умрял малко по-късно.
Александър Чирков е роден в Лом през 1938 година Оттам нататък обаче версиите за неговото родословие и обществен статус фрапантно се разминават. Приживе хирургът споделяше, че произлиза от състоятелен жанр, който бил репресиран след 9 септември 1944 година Професорът твърдеше, че е потомък на българи, гърци и македонци. Част от дедите му са лекари, а други били търговци. Някои от роднините му пък емигрират в Германия още при започване на 40-те, откриват се там и развиват бизнес. Братът на татко му отпътува за Хайделберг, там приключва медицина и построява клиника в Западен Берлин.
Той бе кардиохирургът, направил първата трансплантация на сърце в България през 1986 година, с която завоюва международна известност и благодарност за професионализма си в областта на сърдечните заболявания, интервенции и трансплантациите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР