Внесохме 73-ма даскали от чужбинаИ учителите вече стягат куфари за

...
Внесохме 73-ма даскали от чужбинаИ учителите вече стягат куфари за
Коментари Харесай

Учители бягат в САЩ и Нова Зеландия

Внесохме 73-ма даскали от чужбина
И учителите към този момент стягат куфари за чужбина. Младите с добър британски могат да си докарат до 6000 $ в Канада. Там най-вече се търсят математиците. Близо стотина физици преподават формули в Съединени американски щати, а началните даскали се котират най-добре на Острова. Данните са на Синдиката на българските учители. В момента имаме заминаващи преподаватели и за Нова Зеландия, където се търсят 10 000 учители.
Разликата в заплащането, което нашите фрагменти получават на открито, от време на време е над 10 пъти. В Канада да вземем за пример един учител взема 6000 канадски $, а в Австрия заплащането на преподавател е 3500 евро и нагоре, до момента в който минималният приход на учителя при нас е 930 лв..
В множеството случаи става дума за младежи, които са се дипломирали наскоро и владеят добре непознати езици. В момента в нашите педагогичен факултети се образоват към 10 000 младежи по данни на Националния статистически институт, като на година приключват към 2000. Едва 1% от тях обаче доближават до класните стаи. В същото време страната ни е внесла 73-ма даскали от чужбина - най-вече по непознати езици и осведомителни технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР