ВМРО иска президентска република. Това стана ясно след приключилото заседание

...
ВМРО иска президентска република. Това стана ясно след приключилото заседание
Коментари Харесай

ВМРО иска президентска република

ВМРО желае президентска република. Това стана ясно след завършилото съвещание на Изпълнителния комитет на партията.

Под каква форма ще се яви Вътрешна македонска революционна организация на предварителните избори към момента изрично не е решено, само че има няколко разновидността.

Единият е партията да се яви независимо, за което партията Вътрешна македонска революционна организация още веднъж е готова.

Вторият, който е по-предпочитан, е коалиция, избрана от водача Красимир Каракачанов като патриотично-консервативно обединяване, което ще отстоява българските ползи.

Има няколко целта, които Вътрешна македонска революционна организация обрисува. Основният от тях е Конституцията и съществени ремонти в нея. Вътрешна македонска революционна организация предлага усилване на пълномощията на президентската институция, защото съгласно Каракачанов страната ни е подготвена да бъде президентска република.

И още - понижаване на броя на депутатите в Народното събрание съгласно броя на популацията.

Също по този начин жителите да имат право да отзовават народни представители, в случай че не са удовлетворени от тях.

Финансова децентрализация на общините и усилване на районното самоуправление, което може да стане единствено посредством обединяване на патриотичните обединения.

Каракачанов предлага на сътрудниците си от " Атака ", " Воля " и НФСБ техните водачи да не вземат участие в депутатските листи. Никой не би трябвало да напуща партията си, посочи водачът на Вътрешна македонска революционна организация, само че при формулата, която той предлага, всички ще бъдат еднообразно отдалечени и по този начин ще покажат, че влизането в Народното събрание не е непременно и още веднъж може да се реализира разговор в патриотичното пространство.

Отново беше ясно очебийно, че България няма да направи никакъв компромис във връзка с Република Северна Македония и всички партии, които припознават тези цели, могат да вземат участие в възможна бъдеща коалиция.

Каракачанов направи оценка на към този момент разпуснатия 45-и парламент, като той го дефинира като " допустимо най-грозния парламент ". Като част от партиите в него са се пробвали само посредством поправките в изборното законодателство да си решат идните проблеми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР