Вместо това се препоръчват домашни плодови напиткиДиетоложката Анджелика Дювал посочи,

...
Вместо това се препоръчват домашни плодови напиткиДиетоложката Анджелика Дювал посочи,
Коментари Харесай

Диетолог: Кафето пречи на възстановяването от COVID-19

Вместо това се предлагат домашни плодови питиета

Диетоложката Анджелика Дювал уточни, че при коронавирусна зараза би трябвало да се лимитират напитките от черен чай и кафе, като се даде желание на елементарната вода. Също по този начин е добре да се откажете от содата и пакетираните сокове, счита лекарят. В изявление за радио Sputnik Дювал показа няколко предписания за различни питиета, съобщи

„ Варете в литър и половин вода две супени лъжици първокачествен насипен зелен чай. Нарежете там две резенчета портокал, прибавете една или две супени лъжици червени боровинки. Не предлагам подслаждане, по-добре е да нарежете ябълка без кората. Оставете тази напитка да се вари за към 40 -50 минути и я пийте през целия ден. Можете да добавите топла вода, само че не вряща вода, с цел да имате топла напитка ".

Диетологът означи, че такива плодови питиета могат да се подготвят и от морски зърнастец и червени боровинки.

„ Можете да употребявате горски плодове като боровинки и морски зърнастец. В два литра вода сложете измити плодове - към 200 грама. За да стане сладко, поучавам ви да добавите ягоди, зърнастец, боровинки. След това можете да употребявате блендер, с цел да получите здравословна, жива плодова напитка. Не е належащо водата да се преварява преднамерено, с цел да се резервира оптимално количеството витамини. "

Дювал има вяра, че сходни питиета могат да бъдат част от възстановителната терапия след преболедуване от ковид.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР