Отборът на Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата

...
Отборът на Лудогорец е вторият финалист в турнира за Купата
Коментари Харесай

Лудогорец разгроми Хебър отново и ще спори с Ботев Пловдив във финала за Купата на България

Отборът на Лудогорец е вторият финалист в шампионата за Купата на България по футбол. „ Орлите “ завоюваха безпроблемно и реванша против Хебър с 5:0 и по този начин с общ резултат 9:0 си осигуриха продължение напред в конкуренцията. В борбата за трофея играчите на Георги Дерменджиев ще се изправят против Ботев Пловдив, който в другия полуфинал в профил ЦСКА с общ резултат 3:0.

Ивайло Чочев откри резултата в петата минута след осъществяване на ъглов удар. Полузащитникът се извиси в наказателното поле и засече неспасяемо с глава.

В 22-та минута Лудогорец удвои задатъка си. Иван Дишков сбърка при преодоляването на привидно лесна топка в центъра на терена и разреши на Кайо Видал да му отнеме. Бразилецът напредна до наказателното поле, преодоля бранител и осъществя в мрежата на Загорски за 2:0.



Минута преди края на първата част гостите поведоха с 3:0. Клод Гонсалвеш се разписа с красиво осъществяване в горния ляв ъгъл от към 20 метра, с което не остави шансове на стража на домакините.

В 75-та минута Матиас Тисера също се разписа, откакто бе изведен зад отбраната от Тодор Неделев, изпревари излезлия напред Мартин Янков и вкара в опразнената врата за 4:0.

В 90-та минута централният бранител Ноа Сонко Сундберг оформи крайния резултат, откакто се озова на добра позиция след осъществяване на корнер и с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле разстреля Янков за 5:0.



Така Лудогорец продължава отбраната на трофея си от предходната година. Финалният конфликт за Купата на България е плануван за 15 май на Националния стадион „ Васил Левски “ в столицата.

Лудогорец и Ботев ще се срещнат за трети път на финала в конкуренцията. Разградският отбор победи през 2014 година, когато надви с 1:0 на стадион „ Лазур “ в Бургас, а през 2017 година „ канарчетата “ ликуваха след триумф с 2:1 в София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР