Вместо това дизайнерите на концептуалния модел са предвидили екрани Концептуалният

...
Вместо това дизайнерите на концептуалния модел са предвидили екрани Концептуалният
Коментари Харесай

Самоуправляем автомобил на Sony няма дори стъкло

Вместо това дизайнерите на концептуалния модел са планували екрани

Концептуалният Sony SC-1 разкрива визията на компанията за бъдещето на самоуправляемите коли

Самоуправляемите коли влизат в проектите на доста компании и то освен от автоиндустрията. Разработки в тази област имат ИТ колоси като Гугъл, а също по този начин и Sony.

Концептуалният модел Sony SC-1, да вземем за пример, демонстрира по какъв начин японската компания вижда бъдещето на самостоятелните коли. Любопитен факт е, че Sony SC-1 няма даже стъкла – вместо тях дизайнерите са планували екрани.
още по тематиката
Ако се наложи ръчно ръководство на колата, лидерът може да разчита на изображения от голям брой камери, инсталирани на разнообразни места в SC-1. Автомобилът е оборудван още с лидари, ултразвукови сензори и модули за 5G връзки от оператора DoCoMo.

Sony не разкрива информация за мотора, уточнявайки само, че колата се задвижва от различен тип гориво. Концептуалният SC-1 въпреки всичко съществува действително. Прототип на колата е в придвижване на територията на университета в Окинава още от предишния месец.

Футуристичният автомобил има размери 3140х1310х1850 мм, планиран е за трима пасажери и може да развива скорост до 19 км/ч, прецизират от японския разработчик. За комерсиална реализация на модела не се оповестява нищо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР