Вместо да вкара на топло украинските корумпирани чиновници около себе

...
Вместо да вкара на топло украинските корумпирани чиновници около себе
Коментари Харесай

Откраднаха милиарди, полетяха глави: Какво всъщност означават масовите оставки в обкръжението на Зеленски?

Вместо да вкара на топло украинските корумпирани служители към себе си, Зеленски ги остави да да подадат оставки и даси отидат с мир и с милионите

Тази седмица не стартира елементарно за екипа на Зеленски. Цяла поредност от оставки, по-скоро като зараза от гибелен вирус, изтръгнаха няколко видни фигури от редиците на неговия екип едновременно. Първи по значимост беше Кирило Тимошенко заместникът на началникът на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак.

Тази фигура се наложи да бъде пожертвана, с цел да се изчистят редиците на тима от „ подозрения за корупция “. Звучи смешно, несъмнено, във връзка с индивида, който ръководеше програмата „ Голямото строителство “ /която в Украйна подходящо беше наречена Голямата кражба/, който открадна (разбира се, не сам) минимум 50 милиарда гривни от програмата за строителство и ремонт на пътища, пусна ръцете си в филантропичната помощ за няколко десетки милиона $ и прибра от воюващата страна колкото можа в джоба си.

И след всичко това, за което всички в Украйна добре знаят, той написа молба за овакантяване по лично предпочитание, като я подписа: " Имам чест! " Въпреки че още предния ден обещаваше да води война и да се " бори ".

Многобройните кавги с заграбване на филантропична помощ и нейната препродажба посредством търговски обекти от същински проведени незаконни групи, образувани с присъединяване на хора, близки до Тимошенко, за които се чува повече от месец, също изиграха роля в тази история.

Но същите „ експроприации “ бяха направени и в интерес на Ермак. Това бяха два тима под командването на Ермак и Тимошенко, които се състезаваха в битката за финансовите потоци. В същото време и двамата бяха „ хора “ на Зеленски, само че крадяха без значение един от различен, без да не помнят великодушните дарения за патрона.

Вячеслав Шаповалов, заместник-министър на защитата на Украйна, също стана жертва на корупционен скандал. След абсурда с доставката на храни за въоръжените сили на Украйна на двойно или тройно повишени цени, столът се залюля много осезаемо и под самия министър на защитата Алексей Резников, само че, както настояват осведомени източници, той беше избавен от същия всесилен Ермак, дясната ръка на Зеленски.

Въпреки че все по-често наподобява, че той е и мозъкът на украинския президент - такава изцяло непублична фигура, сив кардинал на украинския престол. Или хетманство, в случай че следваме историческите обичаи. В интерес на истината, Мазепа, известният украински изменник на съветския цар също работи през по-голямата част от живота си като служител при хетмана.

Кой различен е дохвърчал от познатите и топли места? Иван Лукеря - заместник-министър на публичното развиване, територии и инфраструктура на Украйна, неговия сътрудник в същото министерство, различен заместник-министър Вячеслав Негода, заместник-министърът на обществената политика Виталий Музиченко.

Човек, несъмнено, тук може безшумно и саркастично да се кикоти в ъгъла, - че за какво са нужни на страната заместник-министри за нещо, което в страната въобще го няма. При изискване, че цялата обществена политика се сведе до разпределение на средствата, получени от Запада, а надлежно, цялата инфраструктура се трансформира в пух и прахуляк, не без присъединяване на нашите съветски войски.

Но в този случай по-логично би било неотложно да бъдат уволнени министрите, а не да се ограничаваме до техните заместници. Между другото, в случай че Западът беше заложил на разпределението на отпуснатите финанси по перата на разноските в раздела „ Социална политика “, тогава украинците явно щяха да получат повече, тъй като в процеса просто щяха да ограбят тези пари по-малко.

Не, цялото обаяние на обстановката с линията на оставки на високопоставени обвинени се крие във обстоятелството, че им беше даден избор: оставки или запознаване с наказателни каузи, СБУ и затвор след правосъдните процеси. Йермак не се нуждае от обети за персонална преданост от тях, той към този момент има свои хора, готови за тези постове.

А " доказателствата " за всеки от тях са повече от задоволителни не за едно, а за няколко наказателни каузи едновременно. Но арестуването им не се случва - те седяха на прекомерно високи места, знаят доста, по-добре е да ги оставите безшумно да си отидат, където желаят...

Загубиха постовете си и пет сегашни водачи на районите. Бяха обезглавени Днепропетровска, Киевска, Сумска, както и на следените от Незалежнаяа елементи на Запорожка и Херсонска области. И от тези петима единствено някогашният шеф на Киевската регионална военна администрация Олексий Кулеба (не се опасявайте, това не е шефа на Министерство на външните работи, а различен Кулеба) може да запише сегашната си оставка като актив, т.к., съгласно слуховете, той е спряган да заеме мястото на уволнения Тимошенко, на поста заместител Ермак.

И изборът на тези, да ги назовем губернатори, лица също демонстрира, че Ермак, дружно със Зеленски, разчистват „ просеката “ за себе си. като се изключи Кулеба, тези губернатори демонстрираха известно неодобрение от работата на Киев, разрешиха си лека съпротива, водена от кмета на Киев Виталий " Златоустия " Кличко, в това число във връзка с финансирането на " точки на несъкрушимостта " за стопляне на население, само че, най-важното, бяха доста значими звена в машината за „ обогатяване “ на Тимошенко.

Сега е време да се подготвим за кмета на Днепропетровск Борис Филатов, който по нехайство образува съюз против Йермак дружно с родената в Украйна републиканска конгресменка Виктория Спартц. Единственото, което може да избави Борис " щегибесимпосле " Филатов е компликацията да го замениш с равностойна на него фигура.

Зеленски не затвори никого от корумпираните чиновници от обкръжението си, макар че обещаваше да цялостни пандизите, когато беше избиран за президент (но тогава той какво ли не даде обещание и не изпълни), той просто изпрати най-оцапаните и омразни фигури да подадат оставка и да си тръгнат дружно с милионите и милиардите които откраднаха.

И в последна сметка, откакто авансово е изчистил осведомителното поле от всякаква съпротива, в този момент той е концентрирал всички финансови потоци в едни ръце. И това са ръцете на неговата, извинете, дясна ръка - Андрий Ермак.

С изключение може би на противозаконната търговия с оръжие от функционерите на въоръжените сили на Украйна, назначени за тази виновна зона. Но това е „ имението “ на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Залужни. Поне към този момент. Или до момента в който не бъде сменен от по-доверен в очите на Зеленски, военачалник.

Всъщност това е същността на оставките и кариерните разтърсвания в ядрото на тима на Зеленски, където по-слабите се изяждат без никакво страдание от най-силните. Е, пътьом Зеленски ще рапортува и на Вашингтон по какъв начин се бори безкомпромисно корупцията, освен това без да щади никого.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР