Вместо да изпечете ябълките просто на фурна, като им добавите

...
Вместо да изпечете ябълките просто на фурна, като им добавите
Коментари Харесай

Как да приготвим вкусни печени ябълки

Вместо да изпечете ябълките просто на фурна, като им добавите малко захар, можете да създадете същински кулинарен шедьовър. Ябълки с извара и кайсии се подготвят, като разтриете хубаво прясна извара, до момента в който не замязя на крем.

Кайсиите се заливат с гореща вода и след минута се отцеждат и нарязват на ситно. Смесват се изварата, кайсиите, захар и разрушени жълтъци. Това е плънката. Ако няма кайсии, можете да употребявате компот от кайсии.

Ябълките се измиват, отрязва се горната им част и с чаена лъжичка с изострен край се отстранява сърцевината. Плодовете се пълнят с плънката и се запичат.

Можете да извършите ябълки с изненада. Децата доста ще харесат този десерт. Необходими са ви ябълки, сушени сини сливи, орехи. Ябълките се почистват от кората и се изважда сърцевината им.

 Как да приготвим вкусни печени ябълки

Сливите се заливат с гореща вода, с цел да омекнат. Ореховите ядки се мушкат в сливите, а сливите се пъхат в ябълките. Всяка ябълка се поръсва с една чаена лъжичка захар и плодовете се запичат.

Можете да приготвите ябълки с карамел. За задачата нарежете на късчета ябълките, при предпочитание обелете кората. След това пъхнете за секунди в карамел и поръсете със смлени орехи.

Ябълки, запечени с боровинки, се вършат, като се разрязват ябълките на половина и се отстраняват семките. В образувалата се празнина се пъхат няколко боровинки.

След това ябълките щедро се поръсват със захар и се поставят в авансово загрята до 100 и осемдесет градуса фурна. Можете да ги украсите при сервиране с коктейлна черешка.

При предпочитание можете сами да изобретите нови кулинарни шедьоври, като цялостните ябълките с разнообразни ядки и плодове. Украсете ябълките с бита сметана или залейте с шоколадов топинг.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР