Вместо да изживеете пълноценно най-щурите си години, с нетърпение сте

...
Вместо да изживеете пълноценно най-щурите си години, с нетърпение сте
Коментари Харесай

Акнето в зряла възраст - I

Вместо да изживеете пълноценно най-щурите си години, с неспокойствие сте очaквали да навършите пълноправие, с цел да се избавите от омразните пъпки, черни точки и прочие юношески проблеми. Но ето, че от дълго време сте трансферирали тинейджърката възраст (преди едно или две десетилетия), а ситуацията не е се е трансформирало изключително. Освен в случай че не вземем поради появяването на първите бръчки. Вече се притеснявате, че акнето ще ви изтезава цялостен живот, а битката с него се трансформира във фикс концепция. На този стадий към този момент сте употребявали всички козметични средства за проблематична кожа, само че резултатът се е оказал никакъв или временен. А в този момент накъде?

Сменете метода. Ако до момента сте се надявали, че съществува чудотворният артикул, които вечно ще ви избави от акнето, само че просто към момента не сте го разкрили, време е да се избавите от тази заблуда. Различните козметични средства и процедури могат до някъде да влияят върху следствията от казуса (лъщяща кожа, разширени пори, бактериална инфекция), само че не и върху повода. Това не значи, че не би трябвало да подбирате деликатно продуктите, които употребявате, а по-скоро да не се уповавате напълно на тях. И да потърсите по-трайно решение.

Хормонален дисбаланс
Основната причина за упоритото, продължаващо в зрелост, акне е хормоналният дисбаланс. В множеството случаи става дума за нараснало равнище на андрогенните хормони или за несъразмерна сензитивност на кожните рецептори към тях. И в двата случая резултатът е свръхсекреция на себум, които запушва порите и става причина за размножаване на патогенните бактерии.

Как да го установите: Направете си проучване на трите съществени андрогенни хормона – тестостерон, дехидроепиандростерон сулфат (DHEA-S) и андростендион. Това може да стане във всяка една лаборатория, само че наложително сред 3-ия и 5-ия ден от началото на менструалния цикъл. Дори единствено един от тях да е над референтните стойности, към този момент е налице нарушаване. Но защото половите хормони са в тясна взаимозависимост между тях, най-добре е да пуснете разширени проучвания, а резултатите да обсъдите с ендокринолог.

Как да го лекувате: Конвенционалната медицина „ лекува ” нарасналото равнище на андрогенните хормони с противозачатъчни таблетки. Наистина по време на приема им се вижда усъвършенстване на акнето, само че то се дължи само на това, че синтетичните хормони потискат активността на половите жлези. След прекъсването на таблетките и с възобновяване на менструалният цикъл, възпаленията се завръщат с цялостна мощ, а не рядко положението даже се утежнява. Много по-мек и дългогодишен резултат може да постигнете с някой естествени артикули.

Витекс Агнус (Аврамово дърво). Плодовете на това вечнозелено дърво не съдържат хормони, само че контролират производството им от организма косвено, като влияят на най-важният ендокринен орган – хипофизата, а посредством нея и на яйчниците. Множество изследвания потвърждават, че дестилат от билката е изключително сполучлив за лекуване на акне от хормонален генезис. Необходимо е да се приема в продължение на минимум 3 месеца по 1000 мг. дневно.

също има хормонорегулиращо деяние като понижава равнището на свободния тестостерон. Достатъчно е да се пие няколко дни преди и след овулацията.

и цинкът не разрешават на тестостерона да се трансформира в дехидротестостерон – точно в тази форма хормонът подтиква мастните жлези да създават огромни количества себум.

Продължава: Акнето в зрелост - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР