Влязъл ли е издирваният Ангел Христов, известен като брат Галев,

...
Влязъл ли е издирваният Ангел Христов, известен като брат Галев,
Коментари Харесай

Обрат с мъртвия брат Галев. Ето как е влязъл у нас

Влязъл ли е търсеният Ангел Христов, прочут като брат Галев, посредством канал за незаконни мигранти като емигрант? Отговор на този въпрос даде основен комисар Антон Златанов, началник на Гранична полиция, в ефира на Нова тв

" Чета сходни теории още от гибелта на Ангел Христов насам. Не желая да встъпвам в тази тематика, работят други служби. Тази информация не е информация, а е едно изречение. Това не е от компетенцията на гранична полиция. Естествено, че допустимо ", разяснява Златанов.
-->
Той даде уточнения пускат ли се у нас коли с съветска регистрация.

" Това е европейска инструкция. Основна и водеща работа е организация " Митници ". Директорът на организация Митници и ние сме двете съществени служби, които реализират надзор - издаде доста подробна заповед, която изпълняваме.

За една седмица, откогато работи възбраната, до нашите контролно-пропусквателен пункт са стигнали едвам 13 автомобила и са били върнати. Не се конфискуват, въз основата на тази инструкция те не могат да влязат. Има и изключения - дипломатически и благосъстоятелност на жители на Европейския съюз (ЕС) ", сподели той.

Той изясни, че колите с съветска регистрация, които към този момент са тук, имат 6 месеца да се пререгистрират или да изоставен. След този период ще бъдат взети ограничения. Тези коли не са доста в България.

" Нелегалната миграция не е главната причина за недопускането ни в Шенген. Има други политически аргументи ", безапелационен бе Златанов.

По думите му, едвам не повече от 15 % от мигрантите, които са в Западна Европа са минали през балканския маршрут. Останалите минават по море през Гърция и Италия.

" На този декор това, което минава през България на нас ни се коства доста, само че този напън не зависи от нас. На територията на Турция има 3 милиона бежанци, които търсят път към Европа ", посочи той.

" Категорично ви споделям, че ние не сме слабото място. През България минават най-малък % от мигрантите, които стигат до Западна Европа.

Постоянно затягаме ограниченията. Всяко денонощие ние не позволяваме 1500 души да влязат. На фона на тях се излъчва, че 10-15 са арестувани в София.

Няма ограда, която да не може да бъде премината. Въпросът е какво вършат службите. Те непрекъснато би трябвало да ускоряват своята активност ", сподели още той.

Шефът на " Гранична полиция " означи, че мигрантският напън се ускорява. " Тази година е с 50% по отношение на предходната, а предходната е с 30% по-голям от по-миналата. Води се една денонощна работа, която наподобява неоценена, като се стопират 10 индивида и те се излъчват ", разкри той.

" Следим три трендове. Колко сме хванали на границата, какъв брой сме хванали във вътрешността в страната и какъв брой на сръбската граница.

С 50% са се нараснали спрените в граничната зона с Турция, с 35% са се нараснали хванатите във вътрешността. Повечето от тях ги залавяме въз основата на информация, добита на границата. Залавят се навътре в страната, тъй като се търси най-безопасното място ", продължи Златанов.

Той акцентира, че по границата е в ход профилирана интервенция с доста сили и средства.

" Имаме много проблеми там. Охраната на границата се състои от три съставния елемент - самата ограда, сензорните линии и третия съставен елемент са служителите на реда. В момента проблемите са главно механически.

Все още има 110 километра, където няма сензорни линии. Няма и високопроходими коли. В едно отделение от 50 автомобила в придвижване са единствено 8 ", сподели той.

" Рекордът е 1512 души за едно денонощие недопуснати да пресекат границата ", разгласи триумфите на своята работа Златанов. Той добави, че измежду мигрантите доминират сирийците, останалите са от Афганистан и Ирак.

" Бил е арестуван чиновник на " Гранична полиция ", който в почивния си ден е помагал на трафиканти. Тези случаи обаче не са доста. Против съм изказванието, че се шири корупция. За чиновниците опазването на границата е задача ", означи Златанов.

" Оградата се поддържа към този момент от Министерство на вътрешните работи. Навсякъде където има срязвания и нарушавания, те се оправят на момента. Бедствието в Царево засегна сектори от оградата и пътища, предстоят те да се оправят ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР