Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво

...
Влизаме в политическа криза, нашите партньори изчакват да видят какво
Коментари Харесай

Кирил Петков: Влизаме в политическа криза, която струва много на гражданите. Ще върнем мандата

Влизаме в политическа рецесия, нашите сътрудници изчакват да видят какво ще се случи. Тази рецесия коства доста на българските жители. Това съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков. Към този час - мандатът ще бъде върнат, добави той, представен от Българска национална телевизия.

Каза още, че ще поддържат всичко, само че няма да позволен договаряния с Делян Пеевски, Бойко Борисов и Слави Трифонов.

Според него се изпускат редица шансове - законопроектите, нужни за Плана за възобновяване и резистентност, измененията в КПКОНПИ и така нататък

Очаквам в идващия месец азерската газ към този момент да тече, успяхме да прекараме 1 милиарда кубични метра, които текат през другия вход с Гърция, предходната есен някой беше подписал анекс, който не беше в ползите на България.

По думите му сега цената на азерския газ е еквивалентна на " Газпром ", само че след отварянето на новата газова връзка ще падне с 30%.

Министър-председателят Кирил Петков е в Гърция, с цел да взе участие в формалната гала във връзка приключването на строителството на Междусистемната газова връзка Гърция - България (IGB).

Събитието се състои в региона на Комотини, където дружно с министър председателите на България и Гърция е и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов.

Газовата връзка Гърция-България ще свърже газопреносните мрежи на двете прилежащи страни, осигурявайки достъп на България до Южния газов кулоар и до редица нови източници на природен газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР