Влиятелното списание Тайм публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни

...
Влиятелното списание Тайм публикува своя ежегоден списък на 100-те най-влиятелни
Коментари Харесай

Байдън и лидерът на талибаните в списъка на „Тайм” за най-влиятелни личности

Влиятелното списание " Тайм " разгласява своя годишен лист на 100-те най-влиятелни персони в света, съобщи Ройтерс. Британският принц Хари и брачната половинка му Меган са на корицата на броя и попадат в листата. Списъкът не е ранглиста. В него има 54 дами. Сред хората в листата има политици, представители на шоубизнеса, на бизнеса, на финансови институции, знатни персони, адвокати, даже талибански водач. Личностите в листата са подредени в няколко категории - пионери, титани, кумири, новатори, водачи и създатели, показва " Тайм ".

В категорията " пионери " са певицата Били Айлиш, колежката ѝ Меган Дъ Стелиън, а също и Бен Крамп, юристът на фамилията на Джордж Флойд, афроамериканеца, който предходната година бе погубен от бял служител на реда при опит за арест в Минеаполис. В категорията " титани " отпред е американската състезателка по спортна гимнастика Симон Байлс, която е 19-кратна международна шампионка и четирикратна олимпийска шапионка. В тази категория са и Тим Кук, шефът на Епъл, и южнокорейската актриса Юн Ю-джун, известна с кино лентата " Минари ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В категорията " кумири " попадат точно Хари и Меган поради благотворителната им активност. Тук са и японската тенисистка Наоми Осака, съветският опозиционер Алексей Навални, американската певица Бритни Спиърс и кънтри иконата Доли Партън. В категорията " новатори " са Илон Мъск, шефът на африканските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите Джон Нкенгасонг, основателят на криптовалутата етерум Виталик Бутерин и шефът на компанията Енвидиа Дженсън Хуанг.

В категорията на " водачите " са шефката на Световната комерсиална организация Нгози Оконджо-Ивеала, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, вицепрезидентката му Камала Харис, китайският водач Си Цзинпин, шефът на политическото крило на талибаните Абдул Гани Барадар и други В категорията на " създателите " са актрисата Кейт Уинслет, режисьорката Клои Чжао, получила оскар за " Земя на номади ", рапърът Лил Нас Екс и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР