Влече ви към сладкото Изобилието от сладкиши в диетата не обещава

...
Влече ви към сладкото
Изобилието от сладкиши в диетата не обещава
Коментари Харесай

Любимата ви храна може да издава заболявания

Влече ви към сладкото
Изобилието от сладкиши в диетата не дава обещание нищо положително.

Правото на спомагателна порция сладкиши е непокътнато единствено за хора, които се занимават с интензивна интелектуална активност (мозъкът е главният потребител на глюкоза) и тези, които са в положение на нервно безсилие (глюкозата взе участие в производството на адреналин, а този хормон се създава в огромни количества по време на стрес).

Също по този начин, неудържимото въодушевление по сладки неща е особено и за хора, които дълго време съблюдават строги диети.

Наситените мазнини в диетата би трябвало да бъдат лимитирани, само че при цялостното им отменяне рискувате доста бързо да попаднете пред витрината със сладки изкушения.
Влече ви горчивото
Това е първият симптом на тежка интоксикация на организма, която най-често се демонстрира след продължителни вирусни и инфекциозни болести. Не си коства да се увличате по горчивото. За бързо премахване на инфекцията от организма е по-добре да пиете повече течности.
Влече ви към пикантните храни
Това е сигнал за помощ от “мързеливия стомах”, на който му е мъчно да се оправи с храносмилането на храната. Той се нуждае от пикантни храни, тъй като те подтикват храносмилането. Но потреблението на пикантни подправки е единствено краткотрайна мярка.

Ако стомахът е “мързелувал” дълго време, би трябвало да потърсите помощ от гастроентеролог или психотерапевт. Според последните изследвания, най-често функционалната диспепсия (синдром на мързеливия стомах) се предизвика от потискането на някакво психоемоционално положение.
Влече ви към киселото
Киселият усет е симптом за високо наличие на витамин С (аскорбинова киселина) в продукта, потребността от който се усилва при настинки и инфекциозни болести.

Друга причина за вероятното предпочитание за “нещо кисело” е гастрит с ниска киселинност (хипоациден гастрит), който постоянно се развива в зрелост. Правилно подбраната диета, която планува рационална консумация на кисели храни, се смята за един от методите за поправяне на това заболяване.
Влече ви млякото
Ясен знак за проблеми на стомашно-чревния тракт (язви, гастрит и др.). В интервала на обостряне на тези болести млечните артикули са едни от дребното, които организмът приема.

Също по този начин, желанието за извара и мляко демонстрира висока нужда на организма от протеини и калций, което е особено за интервалите на бърз напредък (по-често в юношеска възраст).

В никакъв случай детето не би трябвало да бъде ограничавано във връзка с млечните артикули. Единственото нещо, което може да ви посъветваме, е да ядете храни с ниско наличие на мазнини.
Влече ви към солено
Това не всеки път е симптом на бременност. Солта се употребява интензивно при болести на пикочно-половата система. Следователно, жаждата за сол от време на време е ранен признак на тази група болести.

Но желая и нуждая се - в тази ситуация не са едно и също нещо. Например, при цистит, наблягането на солени артикули е извънредно нежелателно.

Солта задържа течностите в организма, а застоят на урината при цистит води до по-продължително протичане на болестта.

Между другото, счита се, че скъпата морска сол съдържа по-малко натрий. Следователно е по-малко нездравословна от елементарната. Изследванията обаче демонстрират, че морската сол съдържа толкоз натриев хлорид, колкото и трапезната сол и нейната консумация също би трябвало да бъде лимитирана, написа zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР