Властите във Великобритания решиха да унищожат 10 500 пуйки, след

...
Властите във Великобритания решиха да унищожат 10 500 пуйки, след
Коментари Харесай

Чистка! Великобритания унищожава над 10 000 пуйки заради птичи грип

Властите във Англия взеха решение да унищожат 10 500 пуйки, откакто в птицеферма в графство Северен Йоркшир в Англия бе записано заразяване с птичи грип, заяви през днешния ден английското министерство на околната среда, храните и селското стопанство, представено от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Щам на птичи грип H5N8 бе открит през вчерашния ден във плантация за пуйки край град Норталертън. Това постанова всички 10 500 птици там да бъдат унищожени, с цел да не се допусне разпространяване на вируса ", показва министерството. То показва убеденост, че това няма да повлияе на съществуването на пуйки в питателните магазини пред Коледа.

За поява на локални случаи на птичи грип в Европа по-рано оповестиха управляващите в Германия, Франция, Белгия, Норвегия и Нидерландия, и оповестиха, че за да се предотврати разпространяване на вируса, са наредили да бъдат унищожени над 200 000 пилета.

Птичият грип е остра вирусна зараза, която поразява храносмилателните органи, дишането и води до гибел на птиците. Пренася се по предписание от диви птици.

Повечето варианти на тази болест, в това число и H5N8, не са рискови за хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР