Властите в страната планират изграждането на специални стаи за зависими

...
Властите в страната планират изграждането на специални стаи за зависими
Коментари Харесай

Ирландия декриминализира кокаина и хероина

Властите в страната възнамеряват построяването на специфични стаи за подвластни в Дъблин.

Ирландия е на път да декриминализира марихуаната, кокаина и хероина за персонална приложимост. Тази информация беше доказана от отрасловия министър на страната Еодан О Риодейн (Aodhán Ó Ríordáin), написа вестник Индипендънт. Заедно с това управляващите в страната възнамеряват построяването на специфични стаи в Дъблин, където подвластните ще могат да използват тези субстанции, само че ще имат обезпечени чисти игли, спринцовки и така нататък

По думите на Риодейн фокусът върху казуса би трябвало да се промени от обвиняванията против пристрастените към оказването на помощ. Заедно с това той разяснява, че би трябвало да се има поради разликата, че задачата е за декриминализация, а не за заверка на опиатите. Това значи, че разпространяването на тези субстанции ще бъде подсъдимо, само че не и тяхното потребление.

“Аз твърдо поддържам концепцията, че е нужна смяна в това по какъв начин гледаме на злоупотребата с разнообразни субстанции. Ако желаеме тя да бъде лимитирана, би трябвало да помогнем на пристрастените да се оправят с казуса ”, счита министърът.

По думите на Еодан О Риодейн, представен от The Irish Times, има необятен консенсус за декриминализирането на опиатите, само че въпреки всичко крайното решение ще бъде останаво на идващото държавно управление.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР