Властите в Северна Корея са търсили по частни канали помощ

...
Властите в Северна Корея са търсили по частни канали помощ
Коментари Харесай

Северна Корея няма тестове за коронавирус, търси се международна помощ

Властите в Северна Корея са търсили по частни канали помощ за определяне на „ интернационалните контакти “, с цел да разширят тестирането за COVID-19 в страната, оповестява Financial Times, представено от БГЕНЕС. Изданието се базира на източник, осведомен със обстановката.
В Северна Корея проби са направени минимум на 590 индивида. Всички те са пристигнали от чужбина в страната през януари, а пробите са били негативни.
Според източника на изданието, управляващите в Северна Корея разполагат с набори за тестване на COVID-19 и знаят по какъв начин да ги употребяват, само че количествата на тестванията са незадоволителни. Поради тази причина ръководещите са се обърнали към разнообразни организации за поддръжка.
По информация на държавните медии в Северна Корея, към 10 000 индивида в страната са под карантина. Не се оповестява за случаи на заразяване с новия тип ковид.
Изданието акцентира, че напъните на Пхенян в битката против разпространяването на ковид се поддържа от СЗО, Международния комитет на аления кръст, УНИЦЕФ и „ Лекари без граници “, както и от Китай и Русия.
Актуална информация за разпростанението на ковид у
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР