Властите в САЩ мобилизираха специален отряд във връзка с пандемията

...
Властите в САЩ мобилизираха специален отряд във връзка с пандемията
Коментари Харесай

Мобилизираха специален отряд за евентуалната евакуация на правителството от Вашингтон

Властите в Съединени американски щати активизираха специфичен отряд по отношение на пандемията от ковид. Задачата му е, наред с другото, възможната евакуация на държавното управление от Вашингтон, написа сп. „ Нюзуик ".

По-рано кметът на окръг Колумбия Боузър удължи изключителното състояние с още един месец заради възходящия брой случаи на коронавирусна зараза. Има опасения, че бързото разпространяване на COVID-19 във Вашингтон ще придобие мащаб, който може да направи невероятно естественото действие на държавното управление.

Според изданието спецчастта включва 10 хиляди души от силите за сигурност. Освен че пази столицата на Съединени американски щати от вероятен зложелател във всички направления, отрядът би трябвало да е подготвена да изтегля освен работещите в Белия дом, само че и други основни персони на безвредно място.

Според „ Нюзуик " разполагаем на спецотряда са хеликоптери Blackhawk от 106-ти въздушен батальон, особено проектирани за евакуация. Служителите в това звено потвърдиха, че учат повсеместен проект за спешна евакуация (JEEP), който се отнася до управлението на Пентагона.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР