В миналото гласът на Лекси Боган е бил жизнерадостен и

...
В миналото гласът на Лекси Боган е бил жизнерадостен и
Коментари Харесай

Революционно откритие: Изкуствен интелект замества гласа на болна жена

В предишното гласът на Лекси Боган е бил жизнеспособен и избухлив. Тя е пеела обичаните си песни и се е смеела заедно с учениците си в предучилищна възраст. А след това този глас изчезва. 

 
Открихме, че тя има мозъчен израстък в задната част на мозъка, наречена задна ямка. Той беше с размера на топка за голф. Наложи се да й бъде направена незабавна мозъчна интервенция, която продължи 10 часа. Поради натиска върху черепните нерви, които управляват функционалността на гласните струни, мускулите на гърлото и функционалността на езика, тя имаше проблеми с говора по-късно. 
Константина Свокос, детски неврохирург 

Месеците на рехабилитация подкрепят възобновяване ѝ, само че говорът ѝ към момента е нарушен. Приятелите, непознатите и членовете на фамилията ѝ се затрудняват да схванат какво се пробва да им каже. Но тя към този момент си връща остарелия глас. Не същинският, а клонинг, генериран от изкуствен интелект, който тя може употребява посредством телефона си. 

 
Всички следим по какъв начин изкуственият разсъдък навлиза в нашето общество. Има доста въпроси по какъв начин това ще помогне на хората. Тази технология наречена Voice Engine може да пресъздаде нечий глас употребявайки единствено 15 секунди аудио. 
доктор Рохаид Али, ординатор по неврохирургия в Медицинския факултет на Университета " Браун "

Експертите предизвестяват, че бързо усъвършенстващата се технология за клониране на гласове с изкуствен интелект може да ускори телефонните измами, да наруши демократичните избори и да подкопае достойнството на хора - живи или мъртви - които в никакъв случай не са давали единодушието си гласът им да бъде пресъздаван. 

 
Чувствах, че в случай че не мога да приказвам, няма да мога да бъда самостоятелна. Сега мога да отивам на работа и да поддържам връзка. И то с помощта на приложението. 
Луси Боган, пациент

Сега тя използва тази функция около 40 пъти дневно и изпраща противоположна връзка, която се надява да помогне на бъдещи пациенти. Лекарите на Боган са почнали да клонират гласовете на други искащи пациенти от Роуд Айлънд и се надяват да внедрят технологията в лечебни заведения по целия свят. OpenAI съобщи, че работи внимателно при разширението на потреблението на Voice Engine, който към момента не е обществено наличен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР