Софициална церемония тази вечер се открива 77-ото издание на филмовия

...
Софициална церемония тази вечер се открива 77-ото издание на филмовия
Коментари Харесай

Тази вечер откриват 77-то издание на филмовия фестивал в Кан

Софициална гала довечера се открива 77-ото издание на филмовия фестивал в Кан , Франция. Тази година в надпреварата за огромната премия " Златна палма " се се състезават общо 22 кино лентата, измежду които новите продукции на режисьорите Франсис Форд Копола, Дейвид Кроненбърг и Йоргос Лантимос.

По време на състезанието с почетна премия ще бъдат отличени основателят на " Междузвездни войни " Джордж Лукас и актрисата Мерил Стрийп .
 Филмов фестивал в Кан
Иначе откриването ще стартира с премиера на " Второ деяние ” на френския режисьор Кантен Дюпийо , само че измежду най-очакваните заглавия е завръщането на режисьора на „ Кръстникът “ Франсис Форд Копола с неговия героичен филм „ Мегалополис “ , създаван в продължение на десетилетия.

Сред претендентите за „ Златна палма “ е и „ Стажантът “ - биографичен филм за ранните години на Доналд Тръмп от родения в Иран режисьор Али Абаси. В него взе участие Себастиан Стан, прочут с ролята на Зимния боец във филмите на Marvel и родната актриса Мария Бакалова в ролята на Ивана Тръмп.
 мария бакалова ивана тръмп
Ема Стоун се събира още веднъж с режисьора Йоргос Лантимос , преди малко триумфирал с „ Оскар “ за „ Клети създания “, в „ Kinds of Kindness “ . В него партнира на изгряващата актриса Маргарет Куали, щерка на Анди Макдауъл, която взе участие и в неправдоподобното завръщане на Деми Мур - слашър-хоръра „ Субстанцията “.

Киноманите се вълнуват и от новите произведения на маестрото на боди-хорър Дейвид Кроненбърг („ Блянове “), италианеца Паоло Сорентино („ Партенопея “) и Оливър Стоун („ Лула “, документален филм за президента на Бразилия).
 Златна палма Кан
Кевин Костнър пък се завръща към обичания си род - уестърна , с епичния „ Хоризонт: Американска сага “. 
Повече за фестивала в Кан, вижте в прикаченото видео!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР