Властите в Република Северна Македония решиха да въведат кризисна ситуация

...
Властите в Република Северна Македония решиха да въведат кризисна ситуация
Коментари Харесай

Кризисна ситуация в Северна Македония

Властите в Република Северна Македония взеха решение да вкарат спешна обстановка на територията на страната за отбрана на публичното здраве в условия на пандемия от COVID-19, заяви вестник " Слободен щемпел ", базирайки се на държавната пресслужба.

Периодът на спешната обстановка на територията на Северна Македония е 30 дни. За това свое решение държавното управление ще осведоми президента и ръководителя на Народното събрание. Правителството на РСМ предложи на президента на страната да вземе решение за присъединяване на част от армията за справяне с спешната обстановка.

Правителството реши Главният щаб към Центъра за ръководство на рецесии незабавно да стартира подготовка на проект за деяние за предварителна защита и справяне с разпространението на COVID-19, както и да направи цялостен обзор на човешките запаси и материално-техническите запаси, които са разполагаем и проект за координирано деяние.

Правителството реши също министерството на вътрешните работи, на защитата, опазването на здравето, армията, Центърът за ръководство на рецесии и Дирекцията за отбрана и избавяне да дават всичките си потенциали и запаси за справяне с спешната обстановка. От началото на коронавирусната пандемия в Северна Македония има над 50 000 инфектирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР