Властите в Португалия проведоха масирана акция, която трябва да събере

...
Властите в Португалия проведоха масирана акция, която трябва да събере
Коментари Харесай

Претърсват къщата на Касийяс в акция за пране на пари

Властите в Португалия организираха масирана акция, която би трябвало да събере доказателства по съмнения за данъчни измами при реализирането на прехвърляния на футболисти. Претърсена е била и къщата на вратаря Икер Касияс, който завоюва международната купа с отбора на Испания през 2010 година. В изказване в Туитър Касияс съобщи, че е " безусловно спокоен " във връзка с следствията и има " цялостно доверие " в португалската правосъдна система.
Esta mañana la Fiscalía lusa ha venido a mi domicilio en Oporto, como ha ido a otros 76 domicilios de sociedades deportivas, jugadores y clubes, para pedirme documentación. Me he puesto a su entera disposición. La TRANSPARENCIA es uno de mis principios.
— Iker Casillas (@IkerCasillas) March 4, 2020 От полицията оповестиха, че се проверяват 76 разнообразни покупко-продажби, а при днешната интервенция присъединяване са взели близо 200 служители на реда, 101 данъчни инспектори и 16 магистрати. Разследваните покупко-продажби са от 2015 година насам, като се допуска, че става дума за пране на пари от страна на клубове и сътрудници в изключително огромни размери. За момента управляващите не изнасят повече данни към почналите инспекции. Касияс, който изведе Испания до купите на Евро 2008 и 2012, както и Мондиал 2010, получи сърдечен удар през май по време на подготовка на своя отбор Порто и от този момент не е играл.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР