Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на

...
Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на
Коментари Харесай

Нова Зеландия внезапно забрани да се гласува за българските избори

Властите в Окланд, Нова Зеландия, отдръпнаха единодушието за провеждането на изборите на 14 ноември поради влошена пандемична конюнктура. Министерството на външните работи информира днес, че посолството ни в Австралия е било известено тази заран българско време, че по отношение на влошената пандемична конюнктура от COVID-19 в Нова Зеландия, и в частност в Окланд, където има най-вече инфектирани, локалните управляващи в града през днешния ден са отдръпнали единодушието за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и Народно заседание на 14 ноември. Нова Зеландия е единствената страна, която забрани да се гласоподава на нейна територия. Миналата седмица страната записва 200 инфектирани. Това се случва за първи път от началото на пандемията. 

Секционната изборна комисия в Окланд се е събрала в цялостен състав, с цел да приготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, авансово заплатена и доказана, СИК-Окланд е била известена, че по отношение на влошената пандемична конюнктура не се позволява осъществяване на изборите.

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд неотложно са отправили настоятелна молба към общината да бъде позволено гласуването по изключение, само че е получен отвод.

Съгласно изразено мнение от посолството ни и ръководителят на СИК-Окланд, че предписанията на локалните управляващи следва да бъдат почетени, Министерство на външните работи изпрати писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита като бъде взето решение за изтриване на мястото Окланд от Решение № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 година

Членовете на секционната изборна комисия, които бяха изпълнили всички инструкции за подготовка на изборите и съоръжение на помещението, са уведомили евентуалните гласоподаватели за отхвърли на управляващите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември, осведомиха от Министерство на външните работи. 

Министерството на здравеопазването заяви, че изцяло имунизирани са 80 % от популацията. Но тази отбрана не е отмерено разпределена сред етноси, райони или възрастови групи. Здравните управляващи предизвестяват, че Нова Зеландия е изправена пред вероятността за евентуално хиляди хоспитализации и възходящ брой смъртни случаи. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР