Властите в Обединеното кралство повишиха нивото на опасност от коронавируса

...
Властите в Обединеното кралство повишиха нивото на опасност от коронавируса
Коментари Харесай

Великобритания обяви тревога заради Омикрон и растящия брой нови случаи

Властите в Обединеното кралство покачиха равнището на заплаха от ковид от трето на четвърто равнище (от общо пет нива), поради разпространяването на, съобщи BBC. Решението беше оповестено от основните здравни инспектори на Англия, Северна Ирландия, Уелс и Шотландия, прецизира БГНЕС.

На дневна база има удвояване на новите случаи на ковид във Англия, тъкмо поради Омикрон.
Кога да се постави бустерна доза ваксина против COVID-19?
Регулаторът на медикаментите в Европейския съюз разгласи, че може да има смисъл да се ползват подсилващи дози ваксина против COVID-19 три ме...

" Първоначалните разбори демонстрират, че разновидността Омикрон се популяризира доста по-бързо от разновидността Делта и че ефикасността на имунизациите за попречване на инфекцията понижава в тази ситуация на новия вид. През идващите седмици ще се появят повече данни за това какъв брой рисков е новият вид, само че към този момент са открити случаи на хоспитализация на инфектирани с Омикрон, които евентуално ще се усилват бързо ", се споделя в взаимното изказване на здравните специалисти.

Лекарите също по този начин подчертаха, че в светлината на откриването на Oмикрон жителите на Обединеното кралство би трябвало да се реваксинират допустимо най-скоро, защото бустерната доза ваксина обезпечава спомагателна отбрана и предотвратява заболяване. Освен това те приканиха хората да носят медицински маски на публични места, да си вършат постоянно безвъзмездни проби за ковид и да се самоизолират, в случай че развият признаци на болестта.

На конференция нощес английският министър председател Борис Джонсън удостовери, че бустерна доза ваксина ще има за всеки над 18-годишна възраст от 13 декември. Целта на английското държавно управление е да поставя по 500 000 бустерни дози ваксина против ковид дневно. Средно дневно на Острова в този момент се поставят по 350 000 бустерни дози, написа Chronicle.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР