Властите в индийската столица съобщиха, че затварят всички училища след

...
Властите в индийската столица съобщиха, че затварят всички училища след
Коментари Харесай

Всички училища в Делхи са затворени заради смог


Властите в индийската столица оповестиха, че затварят всички учебни заведения откакто равнищата на замърсяване на въздуха скочиха и провокираха опасения за публичното здраве, заяви телевизионният канал Ен Ди Ти Ви.

„ Предвид влошеното качество на въздуха в Делхи, здравето на децата не може да бъде излагано на риск. Наредихме затварянето на всички учебни заведения в Делхи до неделя ”, написа в Туитър Маниш Сисодиа – зам.-главен министър на Делхи.

Във вторник бляха анулирани занятията на децата от началното учебно заведение, а на по-големите възпитаници беше подредено да не вземат участие в никакви прояви навън.

Масовата централизация на нездравословни частици надвиши пет пъти нормата, а в някои региони превишението е до седем пъти.

Медиите цитират мнението на лекар Арвинд Кумар, експерт по белодробни заболявания от делхийската болница Сир Ганг Ра, който сподели, че вдишването на подобен въздух е еднакво на изпушването на 50 цигари дневно.

Причина за замърсяването на въздуха станаха селски стопани от прилежащи райони, което есенно време палят стърнища. Ситуацията се утежнява в допълнение от над 3 млн. коли и 6 млн. мотоциклети и мотопеди, регистрирани в Делхи.

Освен това в Делхи сега няма съвсем никакъв вятър, поради което смогът се задържа.

Смог е тип замърсяване на въздуха в огромните градове и промишлени центрове, формирано при разбъркване на пушек и мъгла. Английската дума е измислена при започване на 20 век като комбиниране от първите 3 букви на smoke (дим) и последните 2 букви на fog (мъгла) – smog. /ТАСС, Агенция Франс Прес, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР