Властите в Германия ще трябва да наложат още по-строги ограничения

...
Властите в Германия ще трябва да наложат още по-строги ограничения
Коментари Харесай

Меркел спуска пълна карантина преди Коледа

Властите в Германия ще би трябвало да наложат още по-строги ограничавания поради ковид преди Коледа, с цел да се овладее епидемията, обявиха през днешния ден министри и районни водачи, представени от Ройтерс.

В страната от шест седмици е в действие частична карантина. Някои провинции към този момент постановиха по-строги ограничавания, а от ден на ден районни водачи поддържат национална карантина, в миг, когато дневният брой заразявания и смъртни случаи слага нови върхове.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер сподели, че Германия има потребност от строга карантина преди Коледа, в случай че желае да забави разпространяването на вируса.

Министрите на опазването на здравето и на стопанската система също приканиха за удължение на наложените ограничения.

"Това ще докара до затваряне, което в доста връзки ще прилича ситуацията при започване на годината ", сподели министърът на стопанската система Петер Алтмайер на виртуална конференция.

Армин Лашет, министър председателят на най-многолюдната немска провинция Северен Рейн - Вестфалия, прикани за национални ограничавания "възможно най-скоро " и съобщи, че районните водачи би трябвало да се срещнат с федералната канцлерка Ангела Меркел за договаряне на ограниченията този уикенд. "Не можем да чакаме до Коледа. Трябва да действаме бързо ", сподели той на конференция.

Правителствена говорителка съобщи, че няма избрана дата за нова среща с районните водачи, само че че Меркел е отворена за по-нататъшни срещи.

Баден-Вюртемберг стана следващата немска провинция, която реши да вкара нощен полицейски час. От на следващия ден в нея ще бъде неразрешено да се излиза на открито сред 20 и 5 ч., с изключение на за работа и по други значими аргументи, а хората ще бъдат насърчени да си стоят у дома и денем, сподели провинциалният министър председател Винфрид Кречман.

От сряда в Бавария е разрешено да се излиза от у дома единствено по значими аргументи, а Берлин желае да затвори магазините и да удължи коледната почивка на учебните заведения.

По данни на Института за заразни заболявания "Роберт Кох " за последното денонощие в Германия са регистрирани съвсем 30 000 нови заразявания и близо 600 смъртни случая.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР