Властите в австралийския щат Виктория наредиха евакуацията на над две

...
Властите в австралийския щат Виктория наредиха евакуацията на над две
Коментари Харесай

Хиляди хора в Австралия се евакуират заради излязъл от контрол горски пожар

Властите в австралийския щат Виктория подредиха евакуацията на над две хиляди души от градове в западната част на района поради излязъл от надзор горски пожар, съобщи Ройтерс.

Щатската работа за изключителни обстановки прикани жителите на градовете Раглан и Бюфорт, с общо население от към две хиляди души, както и хората от близките региони, да изоставен, до момента в който към момента е безвредно, и да се насочат на изток към Баларат, на 95 километра западно от Мелбърн.
Около 50 кв. км повърхност северозападно от Баларат - най-големия град в региона, е обхваната от пламъци.
" Ние чакаме пожарът бързо да се популяризира през идващите час или два, по тази причина хората, живеещи в региона, би трябвало да приведат в деяние своя проект за оцеляване при горски пожари в този момент ", сподели шефът на противопожарна работа на Виктория Джейсън Хеферман пред публичната телевизия Ей Би Си.
В обширни региони в щата е оповестено високо равнище на заплаха от разпалване на огнища, а Метеорологичното бюро издаде за през днешния ден предизвестие за рискова заплаха от пожари за няколко региона поради горещото време, сухите ветрове и евентуални гръмотевични стихии.
Температурата в северозападната част на Виктория надмина в следобедните часове 40 градуса по Целзий.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР