Властите на щата Ню Йорк разглеждат четири законопроекта за използване

...
Властите на щата Ню Йорк разглеждат четири законопроекта за използване
Коментари Харесай

Ню Йорк възнамерява да използва блокчейн при гласуването на изборите

Властите на щата Ню Йорк преглеждат четири законопроекта за потребление на блокчейн технологиите.
Рамковият закон планува вписването на блокчейна в законодателството и потреблението на новата технология в изборите.

Първият законопроект ще добави нови параграфи към към този момент съществуващият в този щат закон за технологиите. В тези параграфи ще бъде несъмнено правовото определение на блокчейна, цифровите подписи и смарт договорите. Вторият законопроект планува привличането на специалисти от държавния съвет по изборите за “изучаване и оценка на потреблението на блокчейна за отбрана вотовете на гласоподавателите и резултатите от гласуването”.

Според депутатите, блокчейнът е в положение да ограничи и изцяло да предотврати мошеничеството на изборите, да обезпечи осведомителната сигурност на цифровото гласоподаване и да направи безусловно транспарантна процедурата по броене на гласовете.

В третия законопроект се планува проучване, което да покаже, може ли държавната администрация да употребява блокчейна за предпазване и продан на информация. И четвъртият проектозакон е очакван за съставяне на целева група, която да дефинира въздействието на криптовалутата на финансовите пазари на Ню Йорк.

В същото време, комисията по скъпи бумаги на Съединени американски щати ( SEC ) взе решение привличането на средства посредством ICO да бъде приравнено към първичното предложение на скъпи бумаги. По този метод, епохата на “Дивия запад” за биткойна завърши.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР