Влаковете често закъсняват заради остарелия парк © Калина Горанова БДЖ

...
Влаковете често закъсняват заради остарелия парк © Калина Горанова БДЖ
Коментари Харесай

"БДЖ - Пътнически превози" откри поръчки за още 77 млн. лв.

Влаковете постоянно закъсняват поради остарелия парк

© Калина Горанова " БДЖ - Пътнически транспорти " разгласи серия от поръчки за още 77 млн. лева в опит да обнови остарелите си влакове и да се пребори с постоянните закъснения. Това стана, откакто в края на октомври държавната компания откри процедура за закупуване на 40 нови пътнически вагони за същата сума. Сега сдружението възнамерява да купи, наеме или ремонтира общо 28 електрически локомотива.

Нови локомотиви

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Най-голямата поръчка е за доставка и гаранционна поддръжка на 10 броя нови магистрални електрически локомотиви, която е с планирана стойност 57.5 млн. лева без Данък добавена стойност. Кандидатите за нея би трябвало да подадат заявление за присъединяване до 16 декември, като по-късно ще бъде направена селекция и до края на февруари следващата година определените участници ще бъдат поканени за договаряне.

В процедурата могат да вземат участие компании с най-малко 60 млн. лева оборот общо за последните три години, от които 35 млн. лева би трябвало да са от произвеждане и доставка на електрически локомотиви. От претендентите се изисква също да са изпълнили най-малко една сходна доставка за последните три години. Бъдещият реализатор би трябвало да достави локомотивите най-късно до 54 месеца и да обезпечи планова поддръжка, която да е планувана в офертата. Основният аршин за оценка е цената, а по 10 точки ще се дават за период на гаранцията, период на доставката на първия локомотив и период на доставка на всички локомотиви.

Ремонтиране

Отделно от това " БДЖ - Пътнически транспорти " търси и компания, която да направи капитален ремонт и преустрояване на 10 електрически локомотива в употреба за период от три години. Прогнозната обща стойност на поръчката е 16.6 млн. лева Кандидатите би трябвало да имат най-малък оборот от 20 млн. лева за последните три години, в това число 8 млн. лева от сходна активност, както и да разполагат с нужната площадка и съоръжение. Ремонтът на всеки едни локомотив би трябвало да отнеме сред 60 и 120 дни, като не може повече от два локомотива да се ремонтират по едно и също време.

Водещ аршин за класиране е цената - 80%, срокът на осъществяване носи 12% от оценката, а броят локомотиви, които ще бъдат одобрявани по едно и също време за ремонт - 8%. Оферти се подават до 3 януари 2020 година

За да добави парка си, компанията е оповестила и поръчка за наемане на 8 броя магистрални електрически локомотива, която е разграничена на позиции и е с обща стойност 2.8 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР