Влак дерайлира в района на гара Баня, Карловско тази нощ.

...
Влак дерайлира в района на гара Баня, Карловско тази нощ.
Коментари Харесай

Влак дерайлира в Карловско

Влак дерайлира в региона на гара Баня, Карловско тази нощ. Два от вагоните са излезли от релсите. Композицията е интернационална и е превозвала товари, предава Нова. 

Повече от 10 часа продължиха напъните на чиновниците на НКЖИ да изправят излезлите от релсите вагони. Оценките са, че вредите по инфраструктурата са огромни.

Малко преди 1 ч. след среднощ товарният трен със 17 вагона навлиза в гара Баня. Чува се заплашителен екот, който разсънва живеещите наоколо.

„ Разтресе се доста мощно. Имаше екот, все едно беше земетресение. Това се случи към 00:30 ч. ”, изясни Иван Минковски.

След прекосяването на входната стрелка, двата последни вагона от интернационалната комбинация дерайлират. Товарният трен е превозвал контейнери, натоварени със първични материали и техника за бита. 

Едната колоса се повишава на дясната релсова нишка, в резултат на което дерайлира. „ Щетите, които са нанесени, са към 130 метра погубен стоманен път ”, сподели инж. Бойчо Скробански, държавен контрольор по следствие на катастрофи в железопътния превоз.

Освен че огъва стоманения път и чупи релсите, дерайлиралият трен бута два семафора, единият е влачен по продължение на 70 метра. При случая двамата машинисти и дежурният личен състав на гарата не са потърпевши.

Влакът се е движил с позволената скорост. „ 55 километра, при позволени 60, което няма превишаване на скоростта. От друга страна, не може да се приказва за претоварване и погрешно натоварване ”, добави Скробански.

От НКЖИ отхвърлят да е имало грапавина на стоманения път. „ Бил е в редовност. Имало е придвижване до последно. Нямаме данни да е имало съзнателно сложени предмети върху релсите ”, разясни Георги Ватев.

Временно всички пасажери от Карлово за Пловдив се извозват с рейсове. Много от тях чакаха с часове. „ Надявам се да пристигна рейсът на време и да ме закара до Долна махала и от там с влакчето ”, сподели една от пътничките.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР