Владислав Апостолов помете либерал-глобалистите: Патологично пристрастени към властта и желанието

...
Владислав Апостолов помете либерал-глобалистите: Патологично пристрастени към властта и желанието
Коментари Харесай

Владислав Апостолов помете либерал-глобалистите: „Патологично пристрастени към властта и желанието за контрол над другите“

Владислав Апостолов опустоши либерал-глобалистите: „ Патологично пристрастени към властта и желанието за надзор над другите “. Това напарви той в следващия си паметен разбор по БНР през днешния ден. В материала си той сигнализира, че зад паравана на отбрана на истинността и обстоятелствата, се прокрадва пълзящо мракобесие и тоталитаризъм, в който с изключение на останалото – бялото не е бяло, а черното не е такова, каквото го виждаме, а друго.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция:

Помните ли оня обезпокоителен приказен трилър на Стивън Спилбърг с Том Круз „ Специален отчет “, въодушевен от роман на великия виртуоз на футуристичните антиутопии Филип К. Дик? Там специаризиран полицейски отдел ловеше нарушители преди да са направили закононарушение. Експериментът завърши ужасяващо, както може и да се чака.

Е, в този момент демократичният режим на Джъстин Трюдо в Канада опитва нещо сходно в действителността. Правителството на индивида, който блокира сметки на протестиращи против него водачи и употребява инструментите на властта, с цел да трансформира живота им в пъкъл, внася нов закон, който сякаш би трябвало да се бори с „ омразата “ и „ вредата “ в онлайн пространството, и да защищити децата от клопките на обществените мрежи. Но съгласно няколко авторитетни канадски организации като Канадската асоциация за цивилен свободи и Канадската конституционна фондация, както и съгласно уважавани издания като „ The Spectator “, става въпрос за извънредно рисков нов инструмент за цензура, който де факто ще криминализира рецензията към властта и свободата на изложение.

Либералната партия е вкарала в този нов закон механизъм за наказване на хора, за които се счита, че може да употребяват тирада на омразата в бъдеще. Санкциите тук включват електронни гривни и домакински арест. Достатъчно е единствено да има недоволство и овластени лица да преценяват, че има „ рационално съображение “, че въпросният човек би нарушил законите против омразно слово и… воала! Това не са хибридни халюцинации на измислените врагове на демократичната народна власт или опит за рисково тролене по Трюдо. Това са формалните опасения на законни западни организации и издания, учредени на прочетеното от тях в текста на закона.

Този закон планува да се разреши подаването на анонимни сигнали против разпространители на „ тирада на омразата “. А ние доста добре знаем по какъв начин либералите обичат да подават сигнали и тук в България, и по какъв начин за тях всяко минимално отклоняване от правата религия и партийната линия е напряко омразно слово на омразата, което би трябвало да бъде намразено и направено „ безсловесно “, естествено. А „ причинителите “ – край с тях, несъмнено.

Продължаваме да не преувеличаваме. Същите организации сигнализират, че новият канадски закон планува затвор до живот – да, вярно чухте – до живот, за някои крайни форми на тирада на омразата, само че прекомерно мъгляво дефинирани от самите вносители. Преди наказването за „ подбудителство към геноцид “ беше до пет години зад решетките, а в този момент се планува и затваряне до гибелта. Разбира се, живеем в ера на непрекъсната медийна нервност, институционална непросветеност и систематична корист с другояче съществени термини като геноцид.

 Владислав Апостолов Снимка: Личен списък

Нали се сещате каква разпра с неуместни хора и организации ще стартира от журналистически и юридически деятели, които единствено чакат сходни антиутопични закони да легитимират новата действителност на тотална война с действителността и опозицията на режима.

Канадските организации предизвестяват, че в създателите на оферти закон преднамерено са поставили оптимално мъгляви дефиниции и са го написали, тъй че да може да се употребява като чудовищна бухалка от репресивните органи. Ето това е амбициозна правосъдна промяна, дами, господа и най-много други демократични представители на българската демократична общественост. Четете и се учете! Шегуваме се, несъмнено. Точно противоположното. Поне този път не бъдете туземци и не взимайте светлия образец на прогресивната канадска власт за авансово затваряне на хора, които вероятно биха споделили нещо неловко или погрешно.

Поне този път осъзнайте какво в действителност се случва в в миналото свободните страни и направете стъпка обратно. Това е „ вирус на съзнанието “, както го дефинира Илон Мъск. Северната хубавица Канада очевидно се употребява от международния либералитет като пробна площадка за нови ограничавания върху свободата. Като под ограничавания имаме поради брутални издевателства, маскирани като грижа за деца и малцинства. И като видят, че в Канада сходни неща минават ги пускат всеобщо и лъжат, че по този начин се брани демокрацията. Още един термин, който беше изцяло лишен от смисъл в ръцете на международните „ умни и красиви “, които въпреки всичко да кажем в никакъв случай не са били умни или красиви. Но постоянно са били патологично пристрастени към властта и желанието за надзор над другите. Конформисти и кариеристи по целия набор, от българските „ подавачи на сигнали “ до върха на властта в Трюдовия карикатурен режим, завладял другояче именито общителното канадско общество.

Ефектът на сходен закон би бил свирепа автоцензура, която така и така към този момент е проблем в Европа и Северна Америка. Кой човек или организация би рискувал пожизнен затвор за нещо, което една все по-скъсала с действителността власт може свободно да интерпретира като „ подбудителство към геноцид “ или пък домакински арест за неизвършено още мисловно закононарушение? Заглушаването и задушаването на значими, сериозни гласове от ден на ден наподобява като същинската цел на сходни зомбиращи закони. Повечето медии се вършат, че такива неща няма. Повечето, само че въпреки всичко не всички. Засега.

*Коментарът показва персонална позиция на създателя

Източник: БНР

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР